GÖLCÜKSPOR KONGREYE GİDİYOR! GÖLCÜKSPOR’DA BAŞKAN KİM OLACAK?

GÖLCÜKSPOR KONGREYE GİDİYOR!

GÖLCÜKSPOR’DA, BAŞKAN KİM OLUYOR?

 

Gölcükspor’da beklenen oldu, kongre kararı alındı…

Çok  gelişmelere gebe olması beklenen kongre,  16 Haziran tarihinde yapılacak.

Kongrenin yeri ve gündemi veya adayı veya adayları ise henüz açıklanmadı.

37 yıldır TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Gölcükspor için 2020-2021 sezonu adeta kabus gibi geçti. Bir türlü istediği performansı yakalayamayan ve kazanması gereken maçlardan mağlubiyetle ayrılan Gölcük’ün adeta sembolü haline gelen Kırmızı Şimşekler amatör lige düştü.

Bu durum Gölcük’te adeta bir yas yaşattı. Çünkü 37 yıldır aynı ligde kalmayı başaran, adeta Gölcük’ün evladı olan güzel takımımız artık Bal Ligin’deydi çünkü.

Aslında Gölcükspor, İsmail Gençdemir ve Adem Ellibeş yönetiminden sonra belini doğrultamadı.  Borçsuz olarak teslim edilen takım Ahmet Şahin döneminde borçlandı.

 

Borç gittikçe çoğalıyor kulisleri hiç bitemedi. Ahmet Şahin yıllarca Gölcükspor’da yöneticilik yapmış ve sporu bilen isimdi. Ve Gölcükspor sevdalısı da bir adamdır onu da söyleyeyim. İşini gücünü bırakıp tüm mesaisini Gölcükspor’a harcadığı da doğrudur. Fakat İsmail Gençdemir’den borçsuz aldığı takımı birkaç milyon borçla bıraktığı da doğrudur. Şu da var artık borçsuz bir takım yönetmekte imkânsız gibi bir şey!

 

Ve hiç bitmeyen kulisler üzerine yeni bir kongre kararı ile Gölcükspor yeni bir umutla kongreye gitti. 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Gölcükspor başkanlığına Hüseyin Çardak ve yönetimi seçildi.

Sonrasında Hüseyin Çardak döneminde de aynı şeyler tekrar vukuu buldu. Birkaç tane yöneticisi kalan Çardak, Gölcükspor’u yönetmeye çalıştı.

 

Belki eksikliğinin başında gerek Şahin gerek Çardak başkanlığında, yönetimine şeffaf olmamak geliyordu. Şeffaf olmamak derken açıklık getireyim, yapılan ödemeler, harcanan paraların yöneticiler tek tek görmek ve bilgi sahibi olmak istemeleri karşısında, onlara tam bilgi verilmemesi geliyordu.

 

Başkanların yapması gereken belki de basın açıklamasıydı. İşte burada bu şehrin gazetecilerini çağırıp tüm olan biteni kamuoyuna duyurmaktı.

Biz yönetimimiz boyunca bunları yaptık bunları yapmadık demekti. Bunlar doğru, bu duyduklarınız ise yanlış demekti.

 

Ben şahsım adına çok şey biliyorum Gölcükspor ile ilgili, çünkü Adem Ellibeş ve Çardak’la neredeyse bütün fikir alışverişleri bizim ofisimizde yapıldı.

Yıllarını spora adamış bir adamdır Adem Ellibeş ve onu tanıyan herkes bilir ki Gölcükspor onun kırmızı çizgisidir. O Gölcükspor için herşeyi yapar, çünkü o Gölcükspor’dan bahsederken evladı gibi bahseder ve yaşar.

 

Yıllarca Gölcükspor genel kaptanlığı yapmış olan bu adam ve İsmail Gençdemir, artık gençlerin önünü açın cümleleri üzerine kulübü borçsuz olarak teslim etmişlerdi.

Ama hiç koptular mı Gölcükspor’dan asla kopmadılar. Ellibeş bu sene Gölcükspor’a bildiğim kadarıyla en az 150 bin TL lik yardımı tek kalemde yaptı. Ve daha niceleri…

 

Hüseyin Çardak kısmına gelince, o da özü sözü bir insandır. Bir avuç kalan yönetimiyle başarısızlığın geleceğini tahmin edememesi kendisinin hatası oldu tabi, işin içine dünyayı etkisi altına alan Covit-19 lanetinin de girmesiyle düşünmediği senaryo gün yüzüne çıktı.

 

Ama, burada ama diyorum. Geçen yıl da aslında düşmekten salgın nedeniyle kurtulan Gölcükspor’da bu sene çok temkinli olunmalıydı.

İçimden geçen ise, Çardak önceki dönem borçları ödemekten Gölcükspor’a yeterli bir takım kuramadı aslında. Sadece yakınında ki isimleri dinlemek yerine Gölcük’ün sporda akil isimleri ile oturup fikir alış verişleri yapmalıydı.

Eleştirilen bir diğer en büyük konu da buydu aslında bu yönetimde, yöneticilerin sporun içinden gelmemesiydi. Bu kısım benim şahsi düşüncem değil, bu kısım Gölcük’ün konuştuğu cümleler.

 

Keşke Gölcükspor’un borcu daha da artsaydı da Gölcükspor ligden düşmeseydi demeden de geçemiyorum.

 

Adem Ellibeş’in  başkan Çardak’a, kongreye git Hüseyin! Demesi kulaklarımda çınlıyor hala. Bu şehirde özellikle sporda dedikodu bitmez ama Adem Ellibeş’in başkana kongreye git demesinde bir art niyetin olmadığını eminim, başkan Çardak şimdi bunu daha iyi anlıyordur.

 

Bir işe ömrünü adarsın ya işte, Adem Ellibeş’te neredeyse yarı ömrünü Gölcükspor’a adamış bir adam. Bana da bazen kızarlar senin Adem amcan tutarsın derler, tutarım çünkü onun evladıdır Gölcükspor ve babalar evlatlarına hainlik yapmaz kötü olmasını istemezler. O Gölcükspor için yetmiş küsür yaşında çıkıp kombine satan bir adam unutmayalım!

 

Şimdi 37 yıllık Gölcük’ün göz bebeği Gölcükspor maalesef “Bal Liginde” şimdi toparlanma zamanı aslında.

Ama gerçekler acıdır. Gölcükspor’un tekrar 3.lige çıkması hiç kolay bir durumda değil.

Bu borçla düşmüş bir takımı tekrar şahlandıracak kaç kişi var ki Gölcük’te…

 

Son olarak Rabbim umarım tekrar Gölcükspor’u 3. Lig’te görmeyi bize nasip eder.

Şimdi merakla 16 Mayıs’ı ve çıkacaksa adayları talip olacak başkan ve yönetimini, var olan başkanın aday olup almayacağını merakla bekliyorum.

Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

27 − 18 =