Gölcükspor evinde Mağlup oldu 0-1

 

Gölcükspor kendi sahasındaki Şile Yıldızspor maçına İçel İdman Yurduspor karşılaşmasına göre farklı bir kadro ile çıktı. COVİD-19 vakası olan futbolcularını iyileşmesinin ardından hemen iki gün sahaya süren Kırmızı-Siyahlı ekibimizde Gökhan Yenigün, Veli Ortakçı formalarına yeniden kavuştu. İçel İdman Yurdu maçına yedek başlayıp sonradan oyuna giren Furkan Özyapı da ilk 11’de maça başladı.Teknik Direktör Adil Kuru’da takımın başında yer aldı.

Gölcükspor ilk tehlikeli atağı geliştiren ekip oldu. Dakika henüz 6’da sol kanattan Barış Şen rakibinden sıyrılarak içeri çok iyi ortaladı, Furkan Yiğit’in kafa vuruşu kalecide kaldı. Maça çok hızlı başlayan temsilcimiz dakika 7’de ise bu kez Furkan Yiğit’in taşıdğı topla tehlike oluşturdu. Yaklaşık 20 metreden Bilal Yener Arıca’nın şutu az farkla auta çıktı. Geri dönen atakta ise Şile Yıldızspor, Mert Sarı ile gole yaklaştı, ancak pozisyondan faydalanamadılar.

  1. dakikadan sonra oyundan düşen Gölcükspor kalesinde artarda ataklar görmeye başladı. 27. dakikada ise Mert Sarı’nın sol kanattan içeri ortaladığı top Yunus Özdemir’in eline çarpması sonucu hakem penaltı kararı verdi. Şile Yıldızspor’da topun başına geçen Raşit Sevindir topu ağlara göndererek İstanbul ekibini 0-1 öne geçirdi. Golden hemen sonra maç başlarken Şile Yıldızspor yedek kulübesinden sahaya atılan ikinci top sonrası kısa süreli gerginlik yaşandı.

Golden sonra oyuna denge getiren Gölcükspor rakip kalede tehlikeli pozisyona girmekte zorlansa da rakibine de şans vermedi. Dakika 42’de ise Furkan Yiğit ile gol şansı yakalayan ekibimiz bundan faydalanamadı. Kalan dakikalarda baskısını daha da arttırsa da ilk devrede başka gol olmadı ve Gölcükspor devreye 0-1 mağlup girmiş oldu.

İkinci yarıya iki takım da dengeli bir futbolla başladı. Birbirleri üstüne tehlikeli ataklar geliştirmeye çalışan iki ekipte uzun süre golü bulamadı. Hücumda daha da etkili olmaya çalışan Gölcükspor’da Teknik Direktör Adil Kuru dakika 63’te sahaya Mustafa Serkan Koparan’ı sürdü, oyundan ise Furkan Yiğit’içıkardı.

Şile Yıldızspor’un da savunmaya çekilmesiyle rakibi üstünde baskısını arttıran Gölcükspor bireysel hatalar sebebiyle birçok pozisyondan faydalanamadı. Şile Yıldızspor ise savunmaya çekilmesi sonrası Gölcükspor defansına da tehdit oluşturmak amacıyla oyun tarzını kontraatağa çevirdi. Ancak Gölcükspor maçın sonlarına kadar savunmasında risk almayınca İstanbul ekibi de etkili olamadı.

Oyunda son 10 dakikaya girilirken baskısını arttırmak isteyen Gölcükspor’da oyuna Cihan Halil ve Sefa Tunç dahil oldu. Ancak bu iki futbolcunun girmesiyle daha da baskılı olması beklense de istenen olmadı. Rakibimiz topa daha çok hakim oldu. Kırmızı-Siyahlı ekibimiz ise 11 dakika uzatılan maçta son dakikada Coşkun ile adeta boş kaleye kafa vuruşunu dışarı gönderdiği müsabakayı 0-1 kaybetti.

Bu skorla Gölcükspor ligde 22 puanda kalırken 14. sırada yer aldı. Temsilcimiz önmüzdeki hafta maçında ligde 9. sırada yer alan Altındağspor ile karşılaşacak. Ankara ekibiyle oynanacak olan mücadele 3 Mart Cumartesi günü olacak.

GÖLCÜKSPOR: 0

ŞİLE YILDIZSPOR: 1

STAT: Gölcük

HAKEMLER: Emre Yüksel (**), Hüseyin Otyakmaz (**), Haydar Avcı (**)

GÖLCÜKSPOR: Gökhan Yenigün (**), Veli Ortakçı (*), Furkan Özyapı (*), Barış Şen (*), (Dk. 83 Cihan Halil *), Ali Mert Işık (*), Furkan Yiğit (*) (Dk. 63 Mustafa Serkan Koparan *), Yunus Özdemir (*), (Dk. 83 Sefa Tunç *), Selçuk Çalışır (*), Bilal Yener Arıca (*), Emirhan Atilla (*), Berkan Durdu (*), (Dk. 90+3 Coşkun Güner *)

ŞİLE YILDIZSPOR: Erşen Çilingir (**), Arda Can (**), Fikret Sevilgen (**), Adem Aydın (**), Raşit Sevindir (***), Cebrail Serçek (**), Reha Kurt (*), (Dk. 90+3 Ahmet Hasan İmer **), Emre Karadağ (**), Ali Emre Erhal (**), (Dk. 86 Ali Sabuncu *), Mert Sarı (**), Tahsin Hacımustafaoğlu (*), (Dk. 81 Cömert Kandemir *)

GOL: Dk. 27 (pen.) Raşit Sevindir

SARI KARTLAR: Veli Ortakçı, Gökhan Yenigün, Selçuk Çalışır, Mustafa Serkan Koparan (Gölcükspor), Emre Karadağ, Raşit Sevindir (Şile Yıldızspor)

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 6 =