GÖLCÜKLÜ İŞİTME ENGELLİLERİ FENA DOLANDIRDILAR

 

 

 

Gölcük ve Değirmendere’de oturan 8 işitme engelli vatandaş, fazla para kazanmak isteyince dolandırıldı. Türkiye genelinde zanlıların 35 milyon TL’lilik vurgun yaptığını ifade eden işitme engelliler, paralarını geri almak için her yolu denedi. Ancak bugüne kadar başarılı olamadılar.

 

 

 

 

 

 

Gölcük’te işitme engellileri dolandıran bir çete gün yüzüne çıktı. Gölcük ve Değirmendere’de oturan 8 işitme engelli vatandaş, fazla para kazanmak isteyince dolandırıldı. Şu günlerde binlerce insanın dolandırıldığı Çiftlik Bank vurgununda olduğu gibi dolandırılan engelliler, şimdi kara kara düşünüyor. Dolandırıldıklarını anlayınca hemen dava açan engellilere bir tokat da yargıdan geldi. Mahkeme, zanlılarla ilgili ‘Kovuşturmaya yer yoktur’ dedi. İşitme engelliler, Türkiye genelinde kendileri gibi yüzlerce kişi olduğunu vurgulayarak vurgunun milyonları bulduğunu öne sürdü.

ÇOK PARA KAZANACAĞIZ

Alınan bilgi ve iddialara göre; 2013 yılında Samsun’da ikamet eden ve kendilerini bir vakıfta görevli olarak tanıtan, kendisi de işitme engelli Ömer Hikmet Ç. ve sözde işitme engellilere tercümanlık yapan Bülent A., Gölcük’te ikamet eden işitme engelli Ali P. ile bir araya geldi. İkili, karşılarına aldığı engelli Ali P.’ye ‘Bizim bir şirketimiz var. Şirketin adını veremeyiz. Ama güzel paralar kazanıyoruz, siz de kazanın. Biz de sizin gibi engelliyiz’ dedi. Ali P. ve arkadaşları ile görüşmek için zanlılar, bir kez daha Gölcük’e geldi.

573 BİN TL KREDİ ÇEKTİLER

Bu sefer işitme engelli Ali P. ile birlikte 8 kişiyi daha ikna eden zanlılar, onları bankadan kredi çektirdi. Ali P. 131 bin 900 TL, Bünyamin K. 51 bin 700, Yunis K. 35 bin 35 TL, Kenan K. 20 bin 377 TL, M. Fatih A., 41 bin 685 TL, Abdullah K. 131 bin 900 TL, Bilal Ç. 95 bin 400 TL, Birol E. 29 bin 669 TL olmak üzere toplam 573 bin 307 TL kredi çeken engelliler bu paraları zanlılara kendi elleriyle teslim etti.

BİZ MÜSLAMANIZ DİYEREK

Hatta kredi çekerken işitme engellilere zanlılardan Ömer Hikmet Ç., “Biz A. Şirketi’ne bağlıyız. Ama biz daha üstünüz. Biz Müslümanız. Allah’tan korkarız. Vakıarda görev yapıyoruz. Sizi kandıramayız. Parayı verirseniz 25 Mart’ta fazla para alacaksınız” diyerek oyaladılar. Paraları aldıktan sonra 25 Mart’ta kendilerini arayan engellilere ‘patron yok, bir hafta sonra’ diyerek oyalamaya başlayan zanlılar, o günden buyana kayıplara karıştı. Bir süre daha zanlılara inanan engelliler, dava açacaklarını söyleyince de tehdit edildiler.

35 MİLYONLUK VURGUN

Ancak son çare engelliler, mahkemenin yolunu tuttu. Mahkemeye gittiklerinde ise aynı zanlıların Türkiye genelinde de böylesine insanları dolandırdıklarını öğrendi. Türkiye genelinde zanlıların 35 milyon TL’lilik vurgun yaptığını ifade eden işitme engelliler, paralarını geri almak için her yolu denedi. Ancak bugüne kadar başarılı olamadılar. Açtıkları davalarda zanlılarla ilgili mahkeme ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ diye karar verdi.

YARDIM BEKLİYORLAR

Bugüne kadar haklarında dava açılan Ömer Hikmet Ç., Bülent A., Milli Sporcu oldukları öne sürülen Fatih B. İle İbrahim D. hakkında ise birden fazla dava açıldı. Ancak bugüne kadar bir netice alınamadı. Gölcük ve Değirmendere’de ikamet eden 8 işitme engelli ise kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Hem kendilerinin hem de ailelerinin mağdur olduğunu ifade eden engelliler, “Biz bu adamlara inandık, sakın siz inanmayın” diyerek vatandaşları uyarırken, kendileriyle ilgilenmesini talebinde bulundu. İşitme engelliler ayrıca konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarının da altını çizdi. Kaynak: Kocaeli Fikir

 

 

 

 

 

Print

Untitled-2

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

50 − = 43