GÖLCÜK’E DOĞALGAZ DENİZDEN GELECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediye meclis Toplantısı’nda Gölcük ve Derince arasında yapılacak olan Deniz Dibi Doğalgaz Boru Hattı’nın nazım ve uygulama imar planlarına işlenmesi onaylandı ve kabul edildi.

 “ÖNCE İMAR PLANLARININ İŞLENMESİ GEREKİYOR”

İZGAZ tarafından yürütülecek çalışma hakkında bilgi veren İZGAZ Genel Müdürü Gökalp Özkök, bu projenin belediye yönetiminde ilk olarak fikir olarak ortaya çıktığını belirterek; “O günkü fikirleri geliştirdik. Simülasyon yaptık. Artı ve eksilerini değerlendirdik. En sonunda yatırım bağlantılarımızı kurduk. Deniz bağlantılarının yapılabilmesi için önce imar planlarının işlenmesi gerekiyor. Pek çok bakanlık ve genel müdürlükle izin çalışmaları var” dedi.

50 YILLIK TALEBİ DESTEKLEYECEK

İZGAZ Genel Müdürü Gökalp Özkök; “Bu çalışma ile Körfez’in etrafını iki kanaldan da besleyecek hale geleceğiz. Biz bu hatları birbirine bağladığımız zaman arz güvenliği sağlıyoruz. Önümüzdeki 50 yıl boyunca oluşabilecek talebi destekleyebilecek bir alt yapı sağlamış oluyoruz” dedi.

BAĞLANTILAR YILBAŞINA KADAR TAMAMLANACAK

Hattın kara bağlantılarının yılbaşına kadar tamamlanacağını vurgulayan Özkök; “Deniz bağlantılarının borularını aldık. İzinleri aldığımızda çalışmayı başlatacağız. Deniz dibinden boru hattımızı oluşturacağız. Kentimiz gelişiyor. Yeni ticaret merkezleri kuruluyor. Şehrin güney güvenliğini sağlamamız önemli” diyerek açıklamalarda bulundu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

50 + = 57