ÜÇ NOKTA AYNI OLMAZSA GÖLCÜK’E ÇİVİ ÇAKILMAZ!

AK Parti’den Gölcük Belediye Başkan aday adayı olan Nazım Usta ile Serkan Sıdal özel bir röportaj gerçekleştirdi. Gölcük’ün eksikliklerini ve gelecek için yapılması gereken projelerini anlatan Usta, Merkezi Hükümet, Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesi tek ses olmalı, yoksa ilçemize çivi çakılmaz, Gölcük’ü için önemli projeler gelecek dönemde hayata geçecek” dedi.  

AK Parti’de 31 Mart 2019 seçimleri öncesinde belediye başkan adayının kim olacağı heyecanı sürüyor. Aday adayı olan isimlerden bir tanesi de 15 yıldır belediye meclis üyeliği görevini başarıyla südüren, ilçemizde geniş bir kesim tarafından sevilen ve tanınan Nazım Usta. Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Serkan Sıdal, Usta ile bir röportaj gerçekleştirdi ve belediyecilikte tecrübeli isim olan Usta’ya önemli sorular sordu, Usta da bu soruları tüm açıklayıcılığı ile cevapladı. Bu röportajı mutlaka okuyun!

NEDEN BAŞKAN ADAY ADAYI OLDUNUZ? GÖLCÜK’ÜN HANGİ SIKINTILARINI ÇÖZMEYE TALİPSİNİZ?

Gölcük Belediyesi’nin bütün kademelerinde, komisyonlarında görev aldım. 15 yıllık bir tecrübeye sahibim. Gölcük Belediyesi’nin Dünya Sağlıklı Kentler Üyesi olması vesilesi ile ülke ve Dünya genelinde bir çok çalışmaya katılarak belediyecilikte önemli bir tecrübe edindim. Bu noktada yaptığımız çalışmalar neticesinde Türkiye’de 70 belediye sağlık kentler birliğinin üyesi olurken, Gölcük ilk 10’a girdi. Bu vesile ile Avrupa’nın birçok kentini gezdik, dolaştık, belediyeleri inceledik ve bir noktaya geldik. Avrupalı belediyeler kentleri nasıl yaşanılacak hale getirebiliriz noktasında çok mücadele vermişler. Çalışmışlar ve büyük ölçü de işleri bitirmişler. Açıkçası bizim bu noktada sıkıntılarımız var. Gölcük sağlıklı kentler birliği üyesi ama ilçemiz sağlıklı bir kent değil. Biz Mehmet Başkanımızla birlikte Gölcük’ü sağlıklı bir kent yapmak için uğraş verdik. Belli bir noktaya geldik ama depremden de kaynaklı o kadar büyük sıkıntılar vardı ki bu çalışmaların artarak devam etmesi gerekiyor. Hava kirliliği birinci sorun. Bu araçlardan ve otoyoldan kaynaklanıyor. Şehre geldiğimizde otopark sorunlarımız had safhada. Biz otoparklarla ilgili alan çalışması yaptık ama yeterince otopark inşa edemedik.  Deprem sonrası bunu oluşturmamız gerekiyordu. Yerleri 2004 ile 2008 arasında belirlendi ama bugüne kadar hala inşa edilemedi. Bir adet kapalı otopark yapılabildi.  Bu noktada ilçemizde bir sürü şey yapacağız.

MESELA NE GİBİ PROJELERE ÖNCELİK VERİLMELİ?

Kafamızda yapmak istediğimiz bir sürü proje var. Öncelikle birinci sorunumuz otopark sorunu, ikincisi hava ve çevre kirliliği sorunu. Bunu da çözmemiz lazım. Dolayısıyla kentte metroyla ulaşım sağlamamız lazım. Ulaşımla ilgili planlar yapmamız lazım. İlçemizde bisikletle ulaşımı mutlaka arttırmalıyız. Kent içine arabalarla değil de toplu taşımacılıkla veyahut bisikletle erişim olmalı ki hava kirliliğini aza indirelim. Hem fiziksel olarak sağlıklı bir aktivite yapmış olunur, hem de bisiklet yolları ile kentin bütün yollarını bir birine bağlamış oluruz. Projelerin hayata geçmesinde Ankara bizim için bir deniz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise bizim için göl. Olmazsa olmaz bir durum. Gölcük için projeleri hayata geçirmekte merkezi yönetim, büyükşehir ve ilçe belediyesi birlik içinde aynı partide olmalı. Yoksa çivi çakamazsınız. Bütçeler bunu gösteriyor. Onun için kendimi değirmen taşı olarak görüyorum. Buraya atacağım mısırı öğütüp halka ekmek olarak dağıtacağım. Mesela Gölcük’te otoyolu transit hale getirmemiz gerekiyor. Battı çıktı şart. Üst geçitler gerekiyor, çevre yoluna ulaştırmamız lazım. Bunu Ankarasız, Büyükşehirsiz nasıl yapacaksınız. Yeni Sanayi yapıldı. Denizevlere konut projesi hayata geçirildi. Kapalı pazarlar yapılıyor. Devlet hastanesi yenilenecek. Bunların hepsi Ankara’dan ve Büyükşehir’den alınan desteklerle yapılıyor. Hükümet, büyükşehir, ilçe belediyesi AK Parti’de olmasıydı hiç biri yapılamazdı. Sayın Mehmet Ellibeş’in devam ettirip bitiremediği projeler var onları mutlaka sonuçlandıracağız. Kent merkeziyle ilgili şehrin vizyonunu değiştirerek çarşıyı hareketlendireceğiz. İşte tüm bu projeleri hayata geçirmek için AK Partili bir belediye şart yoksa çivi çakılmaz.

DAHA FARKLI NELER YAPILMALI?

Gölcük’ü daha canlı bir hale getirmek için büyük bir avm, iş merkezi, sinemalar, tiyatro salonları, üniversite öğrencilerimizin de yaşayabileceği bir kent haline gelmemiz lazım.  Gölcük halkının hepsinin faydalanabileceği sosyal alanlar oluşturacağız. Kongre merkezi yapmamız gerekiyor, kültür merkezi yapmamız gerekiyor, düğün salonu yapmamız gerekiyor. Kavaklı sahilini baştan sona kadar yeniden dizayn ederek insanların nefes alabileceği bir yer haline dönüştürmemiz ve orayı aktif hale getirmemiz gerekiyor. Denizde ışıklandırmalar yapmamız gerekiyor, Değirmendere’de balık restaurantları yapmamız gerekiyor. Gözlementepe’de çok güzel bir projemiz var. Orayı halkın çıkıp nefes alabileceği bir yer haline dönüştüreceğiz.

SOKAK KÖPEKLERİ SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ YOK MUDUR?

Bu hayvanların sorunu şudur: Bursa’da sokak hayvanlarıyla ilgili bir veterinerler konferansında da konuştum.  Bu hayvanlarla ilgili yasamızın değişmesi gerekiyor. Yasada tüm iller hayvan barınağı yapacak. Hiç bir tane il ya da ilçe birbirine köpek nakli yapmayacak. Oradaki tüm hayvanlar koruma altına alınacak, hepsi kısırlaştırılacak. Ömürleri var oldukları sürece hayvan severlerle işbirliği içinde belediyeler o barınaklarda hayvanlara bakacak. Köylerde ve şehirler de olan cins köpek sahipleri ile ilgili ise onların hepsi kayıt altına alınıp, köpeklerine nüfus kağıdı verilecek. Hayvan doğum yapınca dışarıya salındığı zaman o hayvanların çipleri ve kimlikleriyle beraber kimin hayvanı olduğu tespit edilip, hayvan sahibine ağır cezalar verilecek. Hayvanını bırakmak isteyen barınaklara bırakacak. Sokağa salma olmayacak. Çevrede olan yemek artıklarıyla ilgili fabrikalar yemekleri kaplara koyacaklar ,bizim köpek servisimiz o yemekleri alacak hayvan barınağında hayvanlara verilecek. Hangi vatandaş burada kısır köpek var derse o kişiyi ödüllendireceğim. Vatandaş, zabıtalar ve belediye işbirliği yapacak ve böylece de bu sorun ortadan kalkmış olacak.

Ben ilçemizin sorunlarını biliyorum. Mevcut yönetimin yaptıklarının üzerine bunların yapılması şart. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum partim kimi aday gösterirse göstersin onun yanındayım. Herkeste böyle yapmalı. İlçemizin geleceği için AK belediyecilik sürmeli.

RÖPORTAJ:SERKAN SIDAL

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 2 =