“GÖLCÜK’E 24 SAAT HİZMET EDECEK ENERJİM VAR”

Gölcük’te 31 Mart Yerel Seçimleri heyecanı tüm hızıyla devam ederken, AK Parti’de de adayın önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor. AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan isimlerden biri de ilçemizde geniş bir çevre tarafından tanınan ve sevilen isim Dr.Ekrem Aktuğ. Geçtiğimiz dönemde aday adayı olan Aktuğ, Başkan Mehmet Ellibeş’in 3.dönem kuralına takılarak aday gösterilmeyecek olmasından kaynaklı bu dönem daha şanslı. İlçemizde yıllardır Sağlık Grup Başkanlığı görevini de sürdüren Aktuğ, Dünya’yı dolaşan ve bir çok proje üretmesiyle de tanınan bir isim.

Aktuğ ile yaptığı söyleşi de hedeflerini ve aday olup başkan seçilmesi durumunda neler yapmak istediğini konuştuk.  

BU YOLA KENDİM ÇIKTIM

Gölcük Belediye Başkan aday adaylığı yoluna çıkma kararını kendim verdim. Kimse baka çık demedi. Kimsenin adayı değilim. Bu kente hizmet etmek için, bu işi yapabileceğim için, bu vizyona sahip olduğumu düşündüğüm için bu yola çıktım. Kimse bana bu yola çık demedi. Hatta çıkma işin iyi sen kaybedersin diyenler oldu.  Bu yola kendim çıktım derken bencilce bir algı oluşmasın. Bunu söylemek istemiyorum. Aksine katılımcı bir belediyecilikle, imece kültürüyle bu kenti tüm Gölcüklülerle birlikte yönetmeye talibim. Gölcük’ün sorunlarını mahalle temsilcilerinden, sokaktaki simitçiden, muhtarlardan, teşkilat mensuplarından dinleye dinleye tespit edip çözmek için aday adayıyım.

KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARI ÇÖZMEK İSTİYORUM

Bu ilçeye bir çok yeni şey kazandırabilirim. Hiçbir şeyi çok daya iyi yaparım şeklinde bir iddiam yok. Ancak yapılan şeylerin üstüne koyabilirim. Sosyal belediyecilik alanında dünyada çok güzel örnekler gördüm. Yolların daha geniş yeşil alanları daha bol, her mahallesinde gençlerin spor yapabileceği yerleri olması lazım. Sineması, sosyal alanları olan bir Gölcük hayal ediyorum. Herkesi dinleyip Gölcük’ün sorunlarını tanımlayacağız. Gölcük’ün kronikleşmiş sorunlarını da çözmek istiyoruz. Ben geldiğimde kimse köpek ve çöp sorunundan bahsetmeyecek. İlçe de yapılan sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetleri konuşacak.

GÖLCÜKLÜLÜK KONUSU ÇOK ÖNEMLİ

Bugün Gölcük’te baktığınız zaman 10 kişiden 9’u Gölcükspor’un renklerini dahi bilmiyor. Bakın Gölcükspor konusu çok önemlidir. Bir aidiyet duygusu oluşturur. Biz bunu oluşturmak istiyoruz. Eğer olur da partim beni aday gösterir ve seçilirsem ilçe nüfusunun yüzde 90’ı bu renkleri bilecek. Bu konu çok önemli.  Örneğin Gölcükspor’un lisanslı ürünlerinin satıldığı merkezde bir yer ayarlanabilir. Gölcükspor’un alt yapı sorunları çözülmek için çaba sarf edilebilir. Maçlara farklı farklı isimler davet edilebilir. Böylece ortaya daha başka bir yapı koyulabilir. Gölcüklü aidiyeti konusuna çok önem veriyorum. Bizim bu kültürü oturtmamız gerekiyor. Gölcüklülük konusu çok önemli. Gölcüklü trafik kurallarına uyuyor, Gölcüklü yayaya yol veriyor gibi akılda kalıcı ama aidiyet duygusunu da harekete geçirecek şeyler yapmak istiyoruz.

ATEŞTEN GÖMLEĞİ GİYMEK İSTİYORUM

Gölcük’e 24 saat boyunca hizmet edebilecek, bunu yapabilecek enerjimiz var. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Tahir Büyükakın’ın dediği gibi bu bir ateşten gömlek. Biz de bu gömleği giymek istiyoruz. Ancak bu gömlek kime giydirilirse onun peşinden de gideriz. Meclis üyeliği teklif edilse dahi olmayı tercih etmem. Ben bu yola başkan olmak için çıktım. Benim hali hazırda yoğun bir iş tempom var. Bu düzeni ancak başkan olarak hizmet etmek için değiştirebilirim. Meclis üyeliği ya da başkan yardımcılığı gibi bir beklenti içinde değilim. Eğer aday olurda başkan seçilirsem herkes farkımı o zaman görecek.

EKREM AKTUĞ KİMDİR?

Ekrem Aktuğ 1968 yılında Trabzon’da doğdu. Evli, biri üniversite son sınıfta, diğeri 8. Sınıfta 2 kızı var. Eşi, el yapımı çikolatalar üreten Gölcük Aktuğ Çikolata Evini çalıştırmakta. 1985 Yılında Trabzon Lisesinden mezun oldu. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi SBE Halk Sağlığı bölümünde yüksek lisans yaptı. Sağlık Sistemleri ve farklı ülke örnekleri ile ilgili çalışmalar yaptı. Hamile kadınlarda sigaranın bebek doğum ağırlığı üzerine etkileri konulu bilimsel araştırmalar yaptı. “Kocaeli İli Gölcük ilçesinde süreğen hastalık dışı özürlülük sıklığı, nedenleri ve özürlülerin sorunları” tezimi 2008 yılında tamamladı. 2012 yılında Aile Danışmanı, Evlilik Terapisti oldu. 2018 yılında ILO Uluslararası Pnömokonyoz Radyografileri Okuyucusu Sertifikası

ÇALIŞMA BİLGİLERİ – SOSYAL FAALİYETLER – PROJELER:

1993 Yılında Uşak’ta mecburi hizmetini yaptı. 1995-17 Ağustos 1999 Gölcük’te ilk özel poliklinik olan Gölcük Sağlık Merkezi’nin sahibi ve Sorumlu Müdürü olarak çalıştı.

2001 – 2002 Derince Sağlık Grup Başkanı,

2004 – 2014 Gölcük Sağlık Grup Başkanı ve Gölcük Sağlık Müdürü, Bu süreçte Gölcük İlçesi orta öğretim kurumlarında sigara, alkol ve madde bağımlılığı ile ilgili çalışmalar yürüttü ve okullarda düzenli eğitimler verdi. Gölcük Belediyesi ve Engelliler Dernekleri işbirliği ile Engellilerin Hakları ile ilgili konferanslar verdi.

2008 – 2011 Gölcük Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2009 – 2011 Derince Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği Proje Koordinatörlüğü görevlerini yaptı. Yurt içi ve dışında sağlıklı şehir çalışmalarına katıldım. Engelliler ile ilgili projeler yaptı.

2014 Yerel seçimlerinde Gölcük İlçesinden AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı oldu. Devlet Memurluğundan ayrıldıktan sonra AK Parti Başiskele İlçe teşkilatından parti üyesi oldu. Halen Gölcük’te Aktuğ Çikolata Evi’nin sahibi, İzmit’de “Zanga Reklam ve Yapı Ürünleri San. Tic. A.Ş.” Yönetim Kurulu Başkanı ve Başiskele’de Kocaeli Serbest Bölgesi Yenilikçi OSGB Sorumlu Müdürlüğü görevlerini yürütmekte.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 3