GÖLCÜK KYK’DAN KOREOGRAFİLİ ANMA

 

İstiklal Marşımızın kabulünün 97.yıldönümünde, KYK Gölcük Yurdu Öğrencileri, Şair Mehmet Akif Ersoy’u hazırladıkları koreografi gösterisinin ardından, İstiklal Marşı’nı okuyarak andılar.

 

 

 

 

 

 

KYK Gölcük Yurdu Öğrencileri,İstiklal Marşımızın kabulünün 97.yıldönümünde,Şair Mehmet Akif Ersoy’u hazırladıkları koreografi gösterisinin ardından İstiklal Marşı’nı okuyarak anma programı düzenledi.

 

VATANINA MİLLETİNE İSTİMALİNE BAĞLI GENÇLER

Gölcük Yurt Müdürü Çalgan İstiklal Savaşı’nın kederli günlerinde Afyon kayıp edilmiş İzmir işgal edilmiş Bursa düşmüş bir asırlık Türkiye tarihinde ilk defa Türkiye’nin  mukaddes toprağına düşman orduları girmiştir Türk milleti belki de tarihinin en karanlık günlerini yaşarken bu denli bir ortamda yazılan istiklal marşımız “KORKMA” sesleri ile başlar buradaki korkma kelimesi sıradan bir korku değil şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin büyük bir şairin bu duyguyu kalbinde hissetmesidir. Üniversite öğrencilerimizin vatanına milletine ve istiklali ne bağlı bir şekilde yetiştiğini ve vatan namustur bilincinde hareket edip ülkesini sahipsiz bırakmayacağını tüm kalbi duygularıyla inandığını dile getirdi.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

44 − = 35