GÖLCÜK KAYMAKAMLIĞI 3D YAZICIYLA MASKE ÜRETİYOR!

Gölcük Kaymakamlığı, her koşulda sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam ediyor. Koronavirüs salgını sürecinde fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına destek olabilmek amacıyla Gölcük Kaymakamlığı siperlik maske üretimine başladı.
EL DEĞMEDEN STERİL ORTAMDA
Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Bilim ve Sanat Merkezi olarak, 2 adet Gölcük Kaymakamlığına ait, 1 tanesi Mecit Kavan İmam Hatip ortaokuluna ait olan 3 adet cihaz ile siperlik üretimi yapılıyor. El değmeden ve steril bir ortamda üretimi gerçekleştirilen maskelerden günde 25 – 30 adet üretim yapabilabiliyor. Bir cihaz ortalama olarak birbuçuk saatte bir siperlik çıkartıyor.
“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Koronavirüs (Covid-19)’la mücadeleye katkıda bulunmak ve sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla Vefa Sosyal Destek Gurubu himayelerinde,3D yazıcıyla yüz koruyucu siperlikli maske ürettiklerini, (Covid-19)salgınından korunmada en çok ihtiyaç duyulan ürünlerden birisinin maskeler olduğunu ve ürettikleri koruyucu maskelerin ise tesliminin yapıldığı aktardı.
15 adet Karamürsel Aile Sağlı Merkezine, 25 adet Gölcük KYK Müdürlüğüne, 60 adet Gölcük Devlet hastahanesine, 20 adet İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne maske tesliminin yapıldığının bilgisini verdi.
GÖLCÜK HALKINA SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM
“Dünya olarak bir savaşla karşı karşıyayız ve maalesef bu savaşta düşmanımız görünmeyen bir düşman. En yakınımızdan veya ön görmediğimiz bir kişiden bulaşarak öldürebilen bir düşmanla karşı karşıyayız. Bu savaşta en önde giden unsurlarımız sağlık personelleri. Sağlık ve güvenlik personelimizin yanında olduğumuzu hissettirmek adına koruyucu siperlik maske üretmeye karar verdik. Siperlik maskelerin üretim süreci iki saat gibi uzun bir süre alıyor. Sağlık çalışanlarımızın yalnız olmadığını bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu millet tarihin her döneminde, bu tür savaşlarla karşı karşıya gelmiştir ve hepsini yenmesini bilmiştir. “Biz birlikte Türkiye’yiz” diyoruz. Gölcük halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum”Biraz daha sabırlı olmalarını istirham ediyorum ve Hayat eve sığar diyorum” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

48 + = 58