GÖLCÜK KAYMAKAMI KARABULUT’TAN MESAJ VAR

Gölcük Kaymakamı Sayın Cengiz KARABULUT,  10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısı ile mesaj yayınladı.

Temel insan haklarının  korunmasına dair birçok uluslararası sözleşmenin kaynağını teşkil eden, insanlık tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 73. yıldönümünü idrak ediyoruz.

İnsanlık tarihinin en önemli belgelerinden olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, yaşam hakkı başta olmak üzere, insan haklarını güvence altına alan hukuki bir teminattır. Yüce milletimiz, her zaman insan hak ve özgürlüklerine gereken önemi vermiş, insanlar arasında ayrımcılık yapmamıştır. Bu nedenle;  tüm insanların din, dil, ırk ve cinsiyet gibi doğuştan sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine ilk imza atan ülkelerden birisi olmuştur.

Ülkemiz geçmişte olduğu gibi bugün de, demokrasi, insan hakları,  kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasına; ırkçılık, hoşgörüsüzlük  ile her türlü etnik-dini ayrımcılık ve aşırılıkla mücadele edilmesine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.

İlçemizde de insan hakları alanında herhangi bir ihlal yaşanmaması için, tüm vatandaşlarımızın haklarının korunması temel hedefimizdir. Engelli, yaşlı, çocuk ve kadınlarımız başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın haklarını eşit ve en geniş biçimde kullanabilmeleri ve insan hakları alanında daha iyi hayat standartlarına ulaşmaları için çalışmalarımız en üst düzeyde devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve bütün dünya toplumlarının “10 Aralık  İnsan Hakları Günü’nün 73. yıldönümünü içtenlikle kutluyor, toplumumuzda insan hak ve özgürlüklerinin, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının yoğun olarak yaşanması temennisiyle, tüm Gölcük’lü hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 1 =