GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE LAPAROSKOPİK UMBLİKAL HERNİ AMELİYATLARI BAŞARIYLA YAPILIYOR

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde çok zor cerrahi operasyonlar başarıyla gerçekleştiriliyor. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde son olarak yine başarılı bir şekilde sonuçlanan  laparoskopik fıtık ameliyatı yapıldı.

Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Yeşim Akdeniz ve Op. Dr. İlker Akar ve ekibinin yürüttüğü ameliyatta, 36 yaşında erkek hasta umblikal herni tanısı ile laparoskopik (kapalı) umblikal herniorafi ameliyatı yapılarak yine kapalı bir şekilde fıtık olan alana yama konarak operasyon başarıyla tamamlandı. Hasta operasyon sonunda 2 gün yatıştan sonra şifa ile taburcu oldu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Yeşim Akdeniz ve Op. Dr. İlker Akar; “dünyada hızla yayılan laparoskopik yama tedavisinin, hastaya ve cerraha büyük rahatlık sağladığını belirtirken ameliyat sonrası daha az ağrı ve daha az ameliyat izi görülür. Laparoskopik (kapalı) göbek fıtığı amaelyatlarında iyileşme daha çabuk olmakla birlikte, hastalarımız daha çabuk günlük işlevlerini yapabilmektedirler. Göbek fıtığı ameliyat tekniklerinden açık ameliyatlardaki tekrarlama olasılığına göre tekrarlama olasılığı daha düşüktür. Ayrıca açık cerrahiye göre avantajları arasında; gözden kaçabilecek küçük fıtıkların kolayca saptanabilmesi, daha az nüks oranları, daha az ağrı ve hastanede kalış süresi ve daha az enfeksiyon riski sayılabilir. Tüm hastalarımıza bu tür rahatsızlıklarınızı fazla geciktirmeden hekiminize kontrol ettirmenizi öneririz,” dediler.
Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar; “Laparoskopi alanında gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Bu ileri teknolojik gelişmeler için ciddi alt yapı desteğinin sağlanması için elimizden geleni yapmaktayız. Her geçen gün ülkemizin yapacağı yeni teknolojik gelişmelerden ve çağın getirdiği yeniliklerden faydalanarak daha iyi bir hizmet vermek için var gücümüzle çalışmaktayız,” dedi. Ayrıca Başhekim Uz. Dr. Sertan Acar; “ böyle başarılı operasyonları gerçekleştiren hastanemizin Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Yeşim Akdeniz ve Op. Dr. İlker Akar ve tüm ekibimi tebrik ediyorum,” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

62 + = 64