GÖLCÜK BELEDİYESİ’NİN TARİHE DEĞER VERDİĞİ PROJE BAŞARI ÖDÜLÜ KAZANDI

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in tarihe değer vererek hayata geçirdiği, Gölcük Belediyesi Örcün Tarihi Hamam Restorasyonu Projesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda başarı ödülü kazandı.

KOCAELİ’NİN İLK HÜSNÜ HAT MÜZESİ OLDU

Örcün Sultan Baba Türbesi altında bulunan hamam 1999 depreminde hasar aldı. Hamam yapısı bir koruma yaklaşımı olarak özgünlük, bütünlük, tarihi değer, estetik değer kavramlarıyla aslına uygun olarak Gölcük Belediyesi tarafından restore edildi ve şehre tekrar kazandırıldı. Yeni yapı, Örcün’de bulunan Hacı Mehmet Çeşmesi’nin kitabesinin de hattatı olan Hattat Ali Vasfi İzmidi ismiyle Kocaeli’nin ilk Hüsnü Hat Müzesi olarak faaliyete başladı.

VALİ YAVUZ’A TEŞEKKÜR ETTİ

Ödülü İstanbul’da düzenlenen törende alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: “641 belediyenin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Koruma Özendirme Yarışması’nda, Örcün Sultan Baba Türbesi altında bulunan aslına uygun olarak restore ettiğimiz “Tarihi Hamam Restorasyonu Projesi” başarı ödülü kazandı. Projemize desteklerini esirgemeyen Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz’a, proje müellifi Mimar Uğur Erden’e, uygulanmasında da emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

75 + = 77