GÖLCÜK BELEDİYESİ SANAT GÜNLERİ DEVAM EDİYOR   

GÖLCÜK BELEDİYESİ SANAT GÜNLERİ DEVAM EDİYOR   

 

Gölcük Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatlarımızla ilgili eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yeni yılın ilk etkinliğinde Kültürel Miras Taşıyıcısı Arzu Karagöz’ün katılımıyla “Geleneksel Keçe Yapımı” sanatıyla ilgili eğitim çalışması yapılacak.

 Gölcük Belediyesi Sanat Günleri kapsamında, kültürel mirasımızı korumak ve unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızı genç kuşaklara aktarmak amacıyla faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Ocak ayı etkinliğinde “Geleneksel Keçe Yapımı” sanatıyla ilgili eğitim programı düzenlenecek.

 

ARZU KARAGÖZ GÖLCÜK’E GELİYOR

 Her ay düzenli olarak yapılan “Gölcük Sanat Günleri’nin” ocak ayı konuğu Geleneksel Keçe Yapımı Eğitmeni Arzu Karagöz olacak. İstanbul’dan ilçemize gelecek olan, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçı Arzu Karagöz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yok olma tehlikesi altında “Geleneksel Keçe Yapımı” sanatı tekniğini Gölcük’te bayanlara öğretecek.

 

11 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 10.00’DA BAŞLAYACAK

 11 Ocak tarihinde yapılacak eğitim, Saat 10.00’da başlayacak. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve ilimizden bu tekniği öğrenmek isteyen bayanların yoğun katılımı beklenirken, Adnan Menderes İş Merkezi’nde bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde eğitim verilecek. Çarşamba günü programının sonunda ise eğitime katılanlar için sertifika töreni düzenlenecek. Bilgi almak isteyenler 0 549 735 26 94 nolu telefonu arayabilirler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 1 =