Gölcük Belediyesi haklı bulundu; Tahliye bekleniyor

Belediye haklı bulundu;
Tahliye bekleniyor
Coşkun Otel binası hakkında T.C İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 5. İdare Dava Dairesi Yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen karara itiraz eden davalı Gölcük Belediye Başkanlığı haklı bulundu.
Coşkun Otel binası hakkında T.C İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 5. İdare Dava Dairesi Yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen karara itiraz eden davalı Gölcük Belediye Başkanlığı haklı bulundu. Gölcük Belediyesinin dava sonucuna göre tahliye kararını uygulaması bekleniyor.
“Göçme durumu” var

Coşkun Otel davasının devamı sırasında binanın “orta hasar güçlendirmesinin” proje mühendisi olan Ertuğrul Konuk’un Kartal 4. Noterliğince düzenlenen 16.11.2020 tarih ve 26891 sayılı istifanamesi ile fenni mesullük görevinden istifa etti.  Bu durumda, yapı kullanma izni bulunmadığı anlaşılan yapının, konut ya da işyeri olarak kullanımının 3194 sayılı İmar Kanunun 31. Maddesi uyarınca mümkün olmaması ayrıca iki farklı şirket tarafından düzenlenen teknik raporlara göre yapının “göçme durumunda” olması hususları bir arada değerlendirildiğinde, uyuşmazlık konusu yapının acilen tahliyesi ile yapıya ait su, elektrik ve doğalgaz hizmetlerinin durdurulması yolunda tesis edilen işlemde hukuka aykırılık, yürütmenin durdurulması isteminin kabulü yolunda verilen itiraza konu İdare Mahkemesi kararında isabet bulunmadığı sonucuna karar verildi.
Yürütmenin durdurulması istemine red, dosya ait olduğu mahkemeye gönderildi

Açıklanan nedenlerle; davalı idare itirazının kabulüne, Kocaeli 2. İdare Mahkemesince verilen yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne ilişkin 20/01/2021 günlü ve E:2020/510 sayılı kararın kaldırılmasına, olayda, 2577 sayılı Yasanın 6532 sayılı Yasa ile değişik 27. maddesinin 2. bendinde öngörülen koşulların bulunmaması nedeniyle yürütmenin durdurulması isteminin reddine, kararın taraflara tebliği için dosyanın ait olduğu mahkemeye gönderilmesine 03/03/2021 tarihinde oyçokluğuyla kesin olarak karar verdi.
Gölcük Belediye Başkanlığı Coşkun Otel binasında  belediyenin tahliye sürecini başlatması bekleniyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

12 − = 11