Gazeteci Suat Kocaman’ı Anıyoruz

Gazeteci Suat Kocaman yaşamını yitirdi. Kocaman, sevenleri tarafından Gölcük Merkez Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı. Evet 9 Kasım 2013 yılında manşetler böyle atıldı Gölcük’te.

Gölcüklü gazeteci denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biriydi şüphesiz Suat Kocaman.  Gölcük’ün evladıydı. Her zaman beyefendiliği, saygı ve sevgisiyle tanınan Gölcük’lülerin kalbinde iz bırakan bir isimdi Kocaman.

Gölcük’te doğmuş, ulusal basında görev yapmış, sonra memleketinde Doğuş Gazetesi’nde çalışmış,  Gölcük Haber Gazetesi’nde uzun yıllar Yazı İşleri Müdürlüğü yapan ve oradan emekli olan,  Çağdaş Medya Grubu’na ait Gölcük Postası’nda 2 yıl Genel Yayın Yönetmenliği görevini de üstlenen gazeteci Suat Kocaman 2010 yılında aktif gazeteciliği bırakarak, fotoğraf sanatı ile ilgilenmeye başlamıştı.

Suat Kocaman çok usta bir fotoğraf sanatçısıydı. Fotoğraf onun dünyasıydı, bir dünyası da Kocaman’ın ailesiydi. Yeğenleri, onları anlatırken gözleri parlardı, abileri, yengeleri, rahmetli annesi rahmetli Kocaman çok kıymet verirdi ailesine. Dostları çok kıymetliydi, Necmi Kandemir belki de dosttan ötesiydi, belki de bir kardeşti Kocaman için.

Yıllarca memleketinin derdiyle sorunuyla dertlenen usta gazeteci tam emekliliğine kavuşmuş, sevdası olan fotoğraf sanatını hayat şekli haline getiren, fotoğraf turnelerine katılan Kocaman’a konulan ‘Kanser’ teşhisinin ardından tedavisini başlayan, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ameliyat olan Kocaman, mücadele ettiği amansız hastalığa 52 yaşında 9.11.2013 tarihinde yenik düşerek hayatını kaybetti.

Her Gölcük’lü gibi, Merkez Camii’nden kaldırıldı usta gazeteci Kocaman’ın cenazesi, ama az görülür bir cenazeydi, Türkiye’nin her yerinden her ilinden dostları, arkadaşları katıldı cenazeye, Gölcük zaten oradaydı. Göz yaşlarıyla uğurlandı Kocaman arkasından konuşulan ise çok güzel ve bir o kadar da kıymetli bir insanı kaybettik oldu.

Bugün ölüm yıl dönümünde usta gazeteci Suat Kocaman’ı, sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Ardında güzellikler bırakan, büyük usta Suat Kocaman’ı anarken ahde vefa örneği ile dostluğun en güzel şeklini bizlere gösteren usta gazeteci Suat Kocaman’ın kadim dostu Necmi Kandemir’i,  de buradan sevgi ile anıyoruz. Dostluğun kıymetini, vefanın sahip olunabilecek en büyük erdem olduğunu bizlere gösteren,   35 yıllık dostunu kaybettikten sonra da dostluğuna  sımsıkı sarılan Necmi Kandemir’e bizlere öğrettiği ve yaşattığı vefası için teşekkür ediyoruz. Herkesin Necmi Kandemir  ve Suat Kocaman gibi bir dostu olmalı…

Büyük usta Gazeteci Suat Kocaman’ı sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

88 − = 87