FARKINDALIK DEDİĞİN BÖYLE OLUR

KARŞILAŞMA 2-2 SONA ERDİ

+1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği ve Gölcük İdman Yurdu Spor Kulübü ortaklığında yürütülen farkındalık projesi kapsamında gerçekleştirilen futbol karşılaşmasında down sendromlu çocuklar, Gölcük İdman Yurdu Spor Kulübü futbolcularıyla karşı karşıya geldi.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR İSTİKLAL MARŞI OKUDULAR 

Maç öncesi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı söylenip ponpon kızların gösterisiyle maç başladı.

KARŞILAŞMAYA İLGİ BÜYÜK OLDU

Gölcük Kavaklı Stadı’nda gerçekleştirilen organizasyonda down sendromlu öğrenciler, spor yapmanın heyecanını yaşadı. Karşılaşmaya Gölcük İdman Yurdu Spor Kulübü Yöneticilerinden Gökhan Ararbay, +1 Fark İle Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Değirmendere Topçular Mahalle Muhtarı Rabia Şentürk, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ve down sendromlu bireyler katıldı. Yaklaşık yarım saat süren karşılaşmada down sendromlu çocukların kıyasıya mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu.

ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU OLDU

Karşılaşma sonrasında duygu ve düşüncelerini dile getiren +1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz, “Bu tür aktiviteleri sürekli yapıyoruz. Bu çocukların sosyalleşmesi için daha çok etkinliğin yapılması taraftarıyız. Çocuklar bugün çok mutlu oldu. Gölcük İdman Yurdu’na bizi böyle bir etkinliğe dahil ettikleri için çok teşekkür ederiz. Çocuklarımızın kendi yaşıtlarıyla bir maç organize edildi. Kendilerine olan güven duygusunun artması için çok güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu.

GÜZEL BİR ORGANİZASYON OLDU

Son olarak duygu ve düşüncelerini dile getiren Kocaeli Amatör Sporlar Federasyonu Gölcük Temsilcisi Hüseyin Bat, “Down sendromluların sadece farkı kromozom bölünmelerinin bizden bir fazla olması. Tedavisi mümkün olmayan bir durum. Bunların yaşamda bizden hiçbir farkı olmadığını göstermek için bu tür sosyal etkinliği yapalım dedik. Gölcük İdman Yurdu ile güzel bir organizasyon yaptık” şeklinde konuştu. Gölcük Kavaklı stadında oynanan maç 2-2 dostça bitti.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

64 − = 61