Faili meçhul dosyalar açılıyor

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü görevine yeni atanan Veysal Tipioğlu, basın ile düzenlediği tanışma kahvaltısında önemli açıklamalarda bulundu. Tipioğlu gelen bir soru üzerine, Kocaeli’nde faili meçhul kalmış cinayet dosyalarının tekrar inceleneceğini söyledi

Eylül ayında Resmi Gazete’de yayınlanan İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürü Necati Denizci Kastamonu Emniyet Müdürü olarak atanırken, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ise Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne atandı. Bir süredir tebrikleri kabul eden ve Kocaeli’ni tanımaya çalışan Tipioğlu, basın mensuplarıyla tanışmak amacıyla, şube müdürleri ve birim amirlerinin katılımıyla Kocaeli  İl Emniyet Müdürlüğü Polis Evi’nde bir  kahvaltı düzenledi.

ANLATACAĞI ÇOK GÜZEL ŞEYLER VAR

Toplantıda ilk olarak konuşan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Cemal Kaplan, yaptığı konuşmada, “Bir asayiş olayı olduğu zaman onlarca bazın mensubu görev yapar. Sayın müdürümüzü ziyaret ettiğimiz zaman anlatmıştım. Sözü fazla uzatmayacağım. Emniyet müdürümüzün anlatacağı çok ve güzel şeyler var. Sayın müdürümüze tekrar hoş geldin diyorum” dedi.

BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Kaplan’ın konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, “Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak, insan odaklı hizmeti kendine ilke edinen, bireysel özgürlük alanlarında, kamu düzeni sağlayacak, etkili çağdaş bir şekilde huzurlu şehir Kocaeli’yi daha mutlu huzurlu yapmak için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşımızı tehdit eden tüm unsurlara karşı kararlı bir çalışma içinde olacağız. Toplumsal katılımı sağlamak, sosyal yapı ile birleşmek ve toplumun güvenlik taleplerine daha iyi cevap vermek adına sizlerle ve vatandaşımız ile daha çok bir araya geleceğiz. Bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan çalışmalarda bize büyük sorumluluk düşmektedir”  dedi.

ŞER ODAKLARIYLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Konuşmasına Kocaeli halkına hizmet etmekten büyük mutluluk duyacağını belirterek devam eden Tipioğlu, ‘Vatandaşın doğru haberi duyması için polisin basın ile iletişimi çok önemlidir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şer odakları ile mücadelemiz devam edecektir. Zaten huzur kenti olan Kocaeli’nin daha huzurlu bir kent olacağına inanıyor aziz şehitlerimizi huzurlarınızda yeniden rahmetle anıyorum” dedi.

ORTAK AKIL KOYMAK GEREKİR

Konuşması sonrası gelen soruları cevaplayan Tipioğlu, “Devletimizin en önemli görevlerinden bir tanesi çocuklarımızı her türlü zararlı akımdan kurtarmak. Emniyet teşkilatı olarak her tülü tedbiri alıyoruz. Uyuşturucunun bağlantı noktaları ile ilgili operasyonlarımız hız kesmeden devam ediyor. Uyuşturucu ile mücadelede toplumun tüm katmanları ortak akılı ortaya koymak gerekiyor. Başlangıç aşamasında olan çalışmamızda uyuşturucu ile ciddi bir mücadelemiz olacak. Avrupa’ya oranla ülkemizde kullanım oranı çok düşük. Gönül ister ki hiç olmasın” ifadelerini kullandı.

MOBESE ÖNEMLİ

Kentte kurulu olan MOBESE sistemi ile ilgili konuşan Tipioğlu, “MOBESE kameraları bizim için çok önemli. Suçun işlenme noktasında önleyici ve suçtan sonra faalin yakalanması anlamında önemli. İlimiz uluslararası yolların bitişme noktasında. Trafik kazalarının yarattığı acıları anlatmak mümkün değil. Biz Kocaeli Emniyet müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın güvenlik içinde seyretmeleri için elimizden gelini yapıyoruz ve kameraları azami şekilde kullanıyoruz.” dedi

FAİLİ MEÇHUL DOSYALAR İNCELENECEK

Tipioğlu faili meçhul dosyalar ile ilgili olarak da,” Devlette devamlılık esastır. Emniyet müdürlüğü olarak hiçbir cinayetin faili meçhul kalmasının da gönlümüz rahat olmaz. Geniş dönemdeki faali meçhul cinayetler ile ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Arkadaşlarımın verdiği bilgiye göre Kocaeli de yaklaşık 20 civarı faili meçhul cinayet olayı var. 1’i aydınlandı. Diğerlerinin de aydınlatılması için çalışmalarımız devam edecek. Amacımız Kocaeli’de faili meçhul olay kalmamasıdır” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 1