EYT’LİLERE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ, O BELEDİYEDEN GELDİ

Odunpazarı Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulamalarından biri de “Halk Market.”

Ciddi bir sosyal yardım modeli olan Halk Market ile Odunpazarı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak kolisi göndermek yerine, gerçekten ihtiyaç duydukları ürünleri kendilerinin seçmesini sağlıyor.

HALK KART

Halk Market’e sadece “halk kart” sahipleri girebilirken, ihtiyaç sahibi vatandaşlar kartlarına yüklenen miktar doğrultusunda alışveriş yapabiliyor. Halk Kart ise ihtiyaç sahibi vatandaşların başvurusu üzerine, yetkililerin yaptıkları değerlendirme sonucunda veriliyor.

 

150 EYT’Lİ YE DESTEK

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 1999 yılında çıkan 4477 sayılı yasanın geriye işletilmesi nedeniyle emeklilik hakları gasp edilerek, mağdur olan ve kamuoyunda EYT’liler olarak bilinen vatandaşlara destek için Halk Market’ten yararlanmalarını sağladı. Eskişehir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dayanışma Derneği tarafından bildirilen 150 EYT’li, verilen Halk Kart ile Halk Market’ten ihtiyaçlarını ücretsiz olarak giderebilecek.

Odunpazarı Belediyesi’nin bu desteğinin çok anlamlı olduğuna dikkat çeken EYT’liler, yanlarında olan belediyeye teşekkür ederken Başkan Kurt da EYT’li vatandaşların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 1