Esrar ve Bonzai Kocaeli’yi Zehirliyor!

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleştirilen, ‘Madde Bağımlılığına Hayır’ projesinin tanıtım programında açıklanan verilere göre Kocaeli’de en fazla satışı yapılan ve kullanımı olan uyuşturucu maddelerinin başını esrar ve Bonzai çekiyor. Bunun yanı sıra tek kullanımı dahi bağımlılık yapan metamfetamin maddesinin kullanımı son dönemlerde oldukça arttı

Gençlerde ve çocuklarda uyuşturucu madde bağımlılığına yönelik mücadele kapsamında hayata geçirilen, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay’ın katkılarıyla yapılan ‘Madde Bağımlılığına Hayır’ projesi  bugün düzenlenen program ile tanıtıldı. İzmit 28 Haziran Ortaokulu’nda yapılan proje açılışına Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik,  28 Haziran Ortaokulu Müdürü Murat Doyaroğlu , öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

TEK KULLANIMI BAĞIMLILIK YAPIYOR

Programda sunum yapan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapan uzman polis memuru  Banu Mercan uyuşturucu maddelerin sınıflandırılması ve ilimizde en çok satılan uyuşturucu maddeler hakkında bilgi verdi. Mercan Kocaeli’de en çok satılı yapılan uyuşturucu maddelerinin başını esrarın çektiğini belirtti. Esrar’dan sonra en çok satışı yapılan uyuşturucu madde ise içerisinde bulunan kimyasallar sebebiyle ani ölümlere neden olan Bonzai maddesi. Bonzai’yi ise Extacy hapları ve tek kullanımı dahi bağımlılık yapan Metamfetamin takip ediyor.

KOCAELİ’Yİ ÖRNEK İL YAPACAĞIZ

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, “Her şeyin başı eğitim. Kocaeli’de 454 bin çocuğun her biriyle tek tek ilgilendik. Akademik başarıda Kocaeli Türkiye ortalamasının altındaydı. 78. Sıradan ilk sıralar geldi.  Bunu biz hep birlikte başardık. Çocuklarımızı madde bağımlılığından kurtarmanın tek yolu işbirliğidir. Hep beraber el ele Kocaeli’yi örnek il yapacağız. Bağımlılıkta önemli olan suç işlemeden önce önlem almak.  Çocukların durumunu değerlendirerek ona göre eğitim vermek. Bu konuda en büyük destekçimiz ailelerdir. Çocuklar elimizden kayıp gittikten sonra her şey daha zor” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK DESTEKÇİ AİLELER

Daha sonra yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu: “Çocuklar bizim geleceğimiz.  Geleceğimizi korumalıyız. Bağımlılık deyince sadece narkotik maddeler aklımıza geliyor. Oysa günümüzde onlarca çeşit bağımlılık var. Biz bağımlılığı faydalı ya da faydasız olarak ayırmıyoruz. Çocuklarımızın gelişimini engelleyen her türlü bağımlılıkla mücadele edeceğiz. Bu konuda en büyük destekçimiz ailedir. Ebeveynler çocuktaki bağımlılığı erken teşhis ederse çok başarılı neticeler alırız. Bağımlıkla mücadele ederken aynı zamanda  uyuşturucu maddeye  erişimi engelleyecek her türlü tedbiri alıyoruz. Güvenli okul ve park projelerimiz hız kesmeden devam etmektedir. Suç ve suçluyla mücadele ederken sosyal sorumluluklarımızın farkındayız. Bu proje ile velilerimizle koordineli şekilde çalışmaya başladık” şeklinde konuştu

BEN BİR BABAYIM

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Dursun Balaban, “Özellikle toplumu meydana getiren fertlerin yetişmelerindeki en büyük pay aileye düşüyor. Ben bir babayım. Bizlere düşen onlardaki değişimleri fark etmek, bilmiyorsak bilenlerden fikir sorup değişimin iyi veya kötü yönde olduğunu takip etmek.  İşin başında fark edersek çare bulup tedavi etmek mümkün.  Ama gecikirsek canımız kayboluyor. Mühim olan bağımlılığa yakalanmadan önlem alabilmek.  450 bin öğrencinin her birinin başına bir öğretmen ya da polis dikmemiz mümkün değil. Bizim olmadığımız yerde veliler bu işin peşinde olacak. El birliğiyle bu işi yapacağız. Unutulmamalıdır ki her çocuk bizim çocuğumuzdur. Komşunun çocuğu da bizimdir ” dedi Program Topçular İlkokulu Rehber öğretmeni  ve milli eğitim müdürlüğü bağımlılık fornatörü Elif Kurt’un bağımlılığının tespiti ve ailelerin alması gereken önem hakkında bilgilendirme yapması ile son buldu.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 10 = 19