“ESNAF DESTEK PAKETİ YETERLİ DEĞİL’’

“ESNAF DESTEK PAKETİ YETERLİ DEĞİL’’

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman Corona Virüs tedbirleri kapsamında açıklanan Esnaf Destek Paketi’nin Gölcük’te çok sayıda esnafın yararlanamayacağını ifade ederek Esnaf Destek Paketi’nin en kısa zamanda yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Corona Virüsü ile mücadele ettiğimiz şu günlerde esnafa destek olmak amacıyla açıklanan Esnaf Destek Paketi’nin Gölcük’te birçok esnafın yararlanamayacağını ifade ederek paketin en kısa zamanda yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Kocaman Esnaf Destek Paketi hakkında bilgi verdi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Yönetim Kurulu üyesi Serdar Çankal ve Genel Sekreteri Seyhan Sirmen ile birlikte yaptığı basın açıklamasında açıklanan Esnaf Destek Paketi hakkında bilgi verdi. Başkan Kocaman yaptığı açıklamada,
-Krediden yararlanmak için talepte bulunacak esnaf ve sanatkârların ESKKK kefaleti ile kullandırılmış Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredi bakiyesi bulunmaması gerekmektedir.
-Kredi limiti 25.000 TL’dir.
-Kredi azami 36 ay vadeli olarak kullandırılabilecek olup, seçilen geri ödeme periyodu doğrultusunda 2020 yılı kullandırımlarında faiz oranı % 4,50’dir
-Bankamızca Hazine faiz destekli kredi talep eden esnaf ve sanatkarların en az 3 aylık Faaliyet süresini doldurmuş olmaları gerekmektedir.
-Kredi kullanacak esnaf ve sanatkarlardan, son 5 yıl içinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanan aynı konuda faiz ve/veya hibe desteği niteliğindeki desteklerden yararlanmadıklarına, bu desteklerden yararlandıklarının tespiti halinde bu Karar kapsamındaki faiz desteğinin iptal edileceğini ve bu kredi riskinin kapatılacağını kabul ettiğine, faal bir şekilde esnaflık faaliyeti yapmakta olduğuna, esnaflık faaliyeti ile aynı meslek dalında tacir olmasını gerektirecek başka bir işle iştigal etmediğine ve ticaret odasına kayıtlı bir ticari işletmenin ortağı ve/veya sahibi olmadığını taahhüt ederler
– Halk Bankın Doğrudan Hazine faiz destekli işletme kredisi kullandırılan esnaf ve sanatkarların kredi vadesi içerisinde ve kredi borcunun tamamını geri ödemeden esnaflık faaliyetlerini sonlandırmaları durumunda, mevzuat doğrultusunda, kalan kredi tutarlarına uygulanacak faiz için Hazine faiz desteği uygulanması mümkün değildir. Bu durumda, kredinin def’aten tahsil ve tasfiye edilmesi, bunun mümkün olmaması durumunda bakiye kredi tutarına, mevcut itfa tablosu doğrultusunda Hazine faiz desteği olmaksızın, kullandırılmış olan kredi türü doğrultusunda, Halk Bank KOBİ segmentte yer alan firmalara uygulanan tabela faiz oranı uygulanacaktır.

 BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Esnaf Sicil Tasdiknamesi,

Esnaf Oda Kayıt Belgesi,

3 adet Kimlik fotokopisi

Vergi Levhası

KREDİ KULLANDIRIMINDA YAPILACAK KESİNTİLER:

% 1,50 Bloke Kesintisi: Kredi riski kapandığında ortağa iade edilecektir.

% 2,00 Yıllık Komisyonu: Kredi kullandırım tarihinde kredi tutarı üzerinden, kredi vadesi boyunca her yıl bakiye üzerinden hesaplanan ilgili yıl komisyonu, 0 yıla ait taksitlere eşit olarak dağıtılmak suretiyle tahsil edilecektir; Bu işlem sistem tarafından gerçekleştirilecek olup, vadesinden önce kredi kapatıldığında, tahsilatın yapıldığı yıl için tahakkuk eden komisyon tutarı tahsil edilecek, kalan yıllar için komisyon tahsilatı yapılmayacaktır.

PARAF ESNAF KART:

Paraf Esnaf Kart, Esnaf Destek Paketi kapsamında; esnaf ve sanatkarlara sunulacak İşletme Kredisi ile yeni Paraf Esnaf Kart alacak müşterilerimizin, kartı ile yapacakları tüm işlemlerin ana paraları 3 ay ertelenecektir.

Ertelenen; satış, taksitli nakit avans ve nakit avans işlemleri için kredi kartı kredilendirme faizi 0,95 olup, gecikme faizi olmayacaktır.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

30 − 23 =