ESKİ COŞKUN OTEL İÇİN KARAR VERİLDİ!

TEHLİKE ARZ EDİYOR!
1999 depreminden sonra güçlendirme projesi ile ruhsatlandırılan ve güçlendirilmesi tamamlanan, toplamda 10 katlı binanın 2006 yılında üzerindeki 3 katı kesilerek küçültülmüştü. Kentsel dönüşüm çalışması sırasında, lisanslı kuruluş olan ARASTA İnş. Turz. Ve Gıda San.Tic.ltd.Şti.’nin talebi ile binanın acilen tahliye edilmesi, binanın can ve mal güvenliği açısından yıkılması gerektiğine dair raporu Gölcük Belediyesi’ne sunmasından sonra hukuki süreç başlamış oldu.
DAHA ÖNCE DE TAHLİYE KARARI VERİLMİŞTİ
Gölcük Belediyesi tarafından tahliye kararı verilen eski Coşkun Otel Binası için bazı hissedarlar  belediyenin tahliye kararını idari yargıya taşıma yoluna gitmişlerdi. Birkaç dükkân sahibi Gölcük Belediyesinin tahliye kararını dava konusu etmişti. Aynı hissedarların aldıkları ikinci raporda binanın hasarlı olduğu ve tahliye edilmesi gerektiği gösterilmiş olmasına rağmen yasal hakları olan dava sürecini başlatmışlardı. Gölcük Belediyesi binanın ağır hasarlı olmasından dolayı tahliye kararı vermişti.
İTİRAZ EDİLMİŞTİ
Coşkun Otel binası için bazı hissedarların yasal hak arayışlarında, Gölcük Belediyesi’nin verdiği tahliye kararına karşı 2. İdare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.
KARAR ÇIKTI, ESKİ COŞKUN OTEL’İN OLDUĞU BİNA TAHLİYE EDİLİYOR
Evet beklenen karar geldi. Eski Coşkun Otel binasının mahkemenin verdiği karar doğrultusunda, kalan 4 iş yerinin de tahliye edileceği kesinleşmiş oldu.
İşte Karar;
‘İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Beşinci İdare Dava Dairesinin 03.03.2021 tarih ve 2021/404 kararı uyarınca; Belediyemizin Gölcük Merkez Mahallesi Atatürk Bulvarı no:83 adresinde, tapuda 142 ada, 14 parselde, maliki olduğunuz A blok no 2-18 bağımsız bölümlerinizin bulunduğu binanın acilen tahliyesi ve yapıya ait su, elektrik ve doğalgaz hizmetlerinin durdurulmasına isteminin reddine karar verilmiştir.
Mahkemenin işlem kararı uyarınca, bağımsız bölümlerinizin 10 gün içerisinde tahliye edilmesi, aynı zamanda binanın elektrik, su ve doğalgaz hizmetlerinin de durdurulacağı hususu önemle; Bilgilerinize rica ederim.’

Tarama

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

11 − = 8