ERZURUMLULAR’DAN TEK KELİMEYLE MUHTEŞEM ŞÖLEN

 

Kocaeli Erzurumlular Dernekler Federasyonu, Gölcük Hasaneyn Yaylasında muhteşem bir şölen yaparak bir ve beraber olduğunu gösterdi. Şölene binlerce Erzurumlu katılırken, siyasilerde şölene katılarak Erzurumlularında yanında olduğunu gösterdi.

 

 

 

 

Kentimizin en aktif dernek federasyonlarından bir tanesi olan Kocaeli Erzurumlular Dernekleri Federasyonu (KEDFE) tarafından bu yıl 11’inci düzenlenen “ Piknik Şöleni” yağmurlu hava koşullarına rağmen binlerce Erzurumlunun katılımı ile Gölcük Hasaneyn Yaylasında gerçekleştirildi.

 

DADAŞLARA YAKIŞIR ŞÖLEN

Piknik programının yanı sıra etkinlikler çerçevesinde hemşeriler bayramlaşarak hasret giderdi. Dadaşlara yakışır bir ortamda geçen piknik şöleninde bol bol halay çekildi, vatandaşlara cağ kebabı ikram edildi. Erzurumluları AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş,Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Jandarma Komutanı Burçak Kırca, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP Kocaeli Milletvekili adayı Hilal Elmas, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp ve çok sayıda davetli yanlız bırakmadı. Çağ kebabı ikram edilirken, Ata sporu ciritten de örnekler sergilendi. Şölende renkli görüntüler oluşurken, binlerce insan gönüllerince eğlendi.

 

“YAĞMUR, ÇAMUR DEMEDİLER”

Etkinlikte konuşan KEDFE Başkanı Tekin Dursun “Bugün havanın yağmurlu olmasına rağmen 12 ilçeden Erzurumlu hemşerilerimiz ile bu güzel şölenimizde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız iş yoğunluklarından bunalan hemşerilerimizle birlikte eğlenerek birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek. Aynı zamanda bayramlaşma programımızı da burada hep birlikte yapacağız. Bizi bugün yağmur çamur demeden yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

“FEDERASYON 1.SIRADA”

Sözlerinde devam eden Dursun “ Diğer illerden aldığımız tepkilerde görüyoruz ki Kocaeli Erzurumlular Dernekleri Federasyonu her anlamda yaptığı faaliyetler ile birinci sırada, bizde bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. Böylesine değerli bir topluluğu başkanlık yapmakta benim için büyük bir şeref. İnşallah önümüzdeki aylara da Erzurumlulara yakışır bir Federasyon binamızı Körfez İlçemizde hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİK”

Amacımız birlik ve beraberliğimizi koruyarak hemşerilerimize hizmet etmek diyen KEDFE Başkanı Dursun “Biz faaliyetlerimiz ile garibanların, yoksulların yanında oluyoruz ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Erzurumlular gittikleri her şehre barışı ve huzuru götürürler. Bizler federasyon olarak örf ve adetlerini bizden sonraki nesillere öğretmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kocaeli bizim ikinci memleketimizdir” şeklinde konuştu.

 

“FEDERASYON ÜYESİ OLMAKTAN GURURLUYUZ”

Gölcük Erzurumlular Dernek Başkanı Muhammet Turan “Öncelikle tüm hemşehrilerimizin bayramını kutlarım. Yağmura rağmen katılımın yoğun olması bizleri çok mutlu etti. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz şenliğimize katılan herkese teşekkür ederiz. Erzurumlular Federasyonu üyesi olmaktan Gölcüklü Erzurumlular adına gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim.Biz artık doğduğumuz şehri doyduğumuz şehir olarak kabul ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 5 =