ERZURUMLULAR HASANEYN YAYLASINDA BÜYÜK BULUŞMAYA HAZIRLANIYOR

 

 

 

Gölcük Erzurumlar Derneği’nin de bağlı olduğu, Kocaeli’de 52 derneği kapsayan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonun bu yıl, Ramazan Bayramı’nın 3.günü Gölcük Hasaneyn Yaylası’nda gerçekleştireceği,  11’ci geleneksel piknik ve bayramlaşma şöleni için bir basın toplantısı düzenlendi. Kocaeli’de 180 bin Erzurumlu’nun yaşadığı belirtilirken 10 binin üzerinde katılım beklendiği açıklandı.

 

 

 

 

Gölcük Erzurumlar Derneği’nin de bağlı olduğu, Kocaeli’de 52 derneği kapsayan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonun bu yıl, Ramazan Bayramı’nın 3.günü Gölcük Hasaneyn Yaylası’nda gerçekleştireceği,  11’ci geleneksel piknik ve bayramlaşma şöleni için bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Gölcük Erzurumlular Başkan vekili Mehmet Vural’da katıldı. Çağ kebap ve kadayıf dolmasının ikram edildiği basın toplantısında Federasyon Başkanı Tekin Dursun cenazesi olduğu için katılmazken, açıklamayı Başkan vekili Sıddık Topal yaptı. Ayan:  “10 binin üzerinde bir katılımla ramazan bayramının üçüncü günü gerçekleşecek pikniğe tüm hemşerilerimiz davetlidir” açıklamalarında bulundu.

 

ERZURUM KÜLTÜRÜ HASANEYN’DE YAŞAYACAK

Basın toplantısında Çağ Kebap ve kadayıf dolmasının ikramı yapılıp ardından Bayramın üçüncü günü Gölcük Hasaneyn yaylasında gerçekleşecek olan 11. geleneksel piknik için hazırlıklar anlatıldı. Erzurumlu hemşehrililerime bayramlaşmasıyla ve çeşitli aktivitelerle başlayacak piknik için federasyon başkan vekili Sıddık Topal, “ Ulaşımın ücretsiz olacağı ve her ilçedeki dernek binalarından otobüsler kaldırılacak.  Binlerce hemşiremizi piknik alanına taşıyacağı, Piknikte yöresel sanatçılar sahne alırken, Erzurum bar ekibi, Ata sporu cirit ve güreş ve ayrıca Erzurum’a has geleneksel “ yumurta taşıma, dernekler arası halat çekme, çuval yarışması… gibi” yarışmalarda gerçekleşecek.

 

KOCAELİ’DE 180 BİN ERZURUMLU YAŞIYOR BÜYÜK KATILIM BEKLENİYOR

Basına bayramlaşma ve piknik ile ilgili açıklamaları İzmit Öğretmenevinde Federasyon Başkanı Tekin Dursun’un cenazesi olması sebebiyle açıklamayı  piknik organizasyon komitesinde yer alan derneklerden sorumlu, Narmanlılar Dernek Başkanı Yener Tok yaptı. Toplantıya İzmit Öğretmenevi Müdürü Halil İbrahim Soylu, Gölcük Erzurumlular Derneği Başkan vekili Mehmet Vural, Darıca Erzurumlular Dernek Başkanı Sıddık Topal, Esnaf İlhami Önal, İş Adamı Necdet Acar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İmdat Akbaba, Erzurumlu esnaflardan Ayhan Cıldız, Cebrail Temiz, Yaşar Özçelik, Reyhani Aslan, Muhlis Acar, Serkan Zengin, Cevat Çalışkan, Ayşegül Türkkan, Neriman Çolak, Hülya Yeşilyurt katıldı. 180 bin Erzurumlunun yaşadığı Kocaeli’nde gerçekleşecek bu pikniğe  katılımın yüksek olması bekleniyor.  Erzurumlular bu etkinliklerle yok olan kültürlerini ayakta tutmayı hedefliyor.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 21 = 31