‘’En önemli varlığımız genç neslimizdir’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan spor eğitmenleriyle bir araya geldi. Kocaeli’nin spora olan ilgisini arttırmaya yönelik projelere değinen başkan Karaosmanoğlu, “En önemli varlığımız genç neslimizdir” dedi.

MUTLU BİR ÜLKE OLMAK İSTİYORSAK SPORU SEVDİRMELİYİZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Ücretsiz Spor Okulları eğitmenleriyle İzmit Necip Fazıl Akademi Lise’de bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu “Mutlu bir ülke olmak istiyorsak gençlere sporu sevdirmeliyiz” dedi. Spor eğitmenliğinin önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Çocuklarımız sporla tanışsın ve yapsın. Bunun için Büyükşehir olarak üzerimize sorumluluk alıyoruz. Bu noktada sizin gibi eğitmenlerimize de büyük görev düşüyor” dedi.

“BEDENLE BERABER RUHUDA EĞİTMEMİZ GEREKİYOR”

Bedensel gelişimle beraber ruhen bir gelişimin de olması gerektiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “En büyük kazanımımız, en büyük zenginliğimiz çocuklarımızın iyi yetişmesi olacaktır. Bir anne-babanın en büyük zenginliği evlatlarının hayırlı bir hayat sürmesidir. Üreten, fedakârlık yapan, kendisine ve ülkesine faydalı bir gençlik tasarlamaya çalışıyoruz. Bu konuda siz değerli spor eğitmenlerine ihtiyacımız var. Bu konuda sizin üzerinize düşün vazifeyi yapacağına inancımız tamdır.” dedi

 

SPOR YAPMAYAN KALMASIN

Kocaeli’de spor yapmayanın kalmaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’de spor yapmayan kalmasın ve çocuklarımız sporu sevsin istiyoruz. Gençlerimiz için ilçelerimizde spor merkezleri kurduk. Toplumdaki birçok insanımız maalesef spor yapmıyor” dedi. “Spor yapma konusunda teşvik edici bir tavırla ortak çalışmalar yapıyoruz” diyen Başkan Karaosmanoğlu Kocaeli’nin tamamında spor yapmayan çocuk kalmamasını temenni ettiğini belirtti. Başkan Karaosmanoğlu son olarak spor eğitmenleriyle hasbihal ederek, istek ve önerilerini dinledi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 8 =