EN KAPSAMLI TATBİKAT YAPILACAK!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava ve Kara Kuvvetleri desteğiyle üç denizde Mavi Vatan tatbikatı yapacak. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı  tatbikatında üç deniz üzerinde yüzün üzerinde savaş gemisi olacak.  

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı üç denizde yüzün üzerinde savaş gemisiyle düzenlenecek olan Mavi Vatan Tatbikatı’na hazırlanıyor. 27 Şubat’ta başlayacak tatbikatta 102 savaş gemisi görev yapacak. Gölcük ve Aksaz Ana Deniz Üslerinden fırkateynler ve korvetler tam savaş yüküyle Ege ve Akdeniz’e açılacak. Gerçek mermi ve mühimmatlar kullanılacağı tatbikatta aralarında denizaltılar, Milgem Korvetleri ve çıkarma gemilerinin de olduğu 102 savaş gemisi Mavi Vatan’da görev yapacak.

TAM SAVAŞ YÜKÜYLE AÇILACAK

Gölcük ve Aksaz Ana Deniz Üslerinden fırkateynler ve korvetler tam savaş yüküyle Ege ve Akdeniz’e açılacak. Gerçek mermi ve mühimmatlar kullanılacağı tatbikatta aralarında denizaltılar, Milgem Korvetleri ve çıkarma gemilerinin de olduğu tam 102 savaş gemisi Mavi Vatan’da görev yapacak. Kuvvet Komutanlığı tüm güçlerini bu dev savaş provası ve eğitimine dahil etti. Bu kapsamda deniz hava araçları, karakol uçakları, insansız hava araçları ve deniz helikopterlerinin yanı sıra 15 kıyı birliği de tatbikat gücüne eklendi.

KARA VE HAVA KUVVETLERİNDEN UÇAKLAR

Denizde ilk kez milli mühimmatlar Cirit ve Umtas’la atışlar yapılacağı tatbikatta, Kara Kuvvetleri’nden Atak helikopterleri Hava Kuvvetleri’nden de 20 savaş uçağı da yer alacak. Fırkateyn ve korvetler su üstündeki hedefleri vuracak, insansız hedef uçaklara gemilerden hava savunma füzeleri ateşlenecek, kara bombardımanı yapılacak. Deniz Kuvvetlerinin seçkin birlikleri SAT ve SAS’lar ile deniz piyadeleri çıkarma harekatı düzenleyecek ve senaryo gereği düşman kara birliklerini teslim alacak.

41 LİMAN ZİYARET EDİLECEK

Tatbikatta deniz kuvvetlerinin envanterine katılan insansız hava aracı Bayraktar’da kullanılacak.  Deniz, hava ve kara güçlerinin koordinasyonu, ortak harekat yetenekleri denenecek. 8 Mart’a kadar gemiler 41 limanı ziyaret edecek. Tatbikatı seçkin gözlemci gününde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesi savaş gemisinden takip edecek.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

8 + 2 =