EN BÜYÜK YARIŞMASININ TANITIMI YAPILDI

Türkiye’nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan ve binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen Ufka Yolculuk Bilim ve Kültür Yarışması bu sene 7. Kez yapılacak.

GENİŞ KATILIM OLDU

İzmit Ayışığı Kültür Merkezinde yapılan programı Ufka Yolculuk İl heyeti, İlçe Heyetleri, Protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Programda Ufka Yolculuk Yarışması Kocaeli Proje ortakları olan Lider Gençlik İzcilik ve Spor kulübü adına Ramazan ULUKAVAK, Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği Adına Sabahatin YAMAK, Gebze İLKÇEV derneği adına Dr. İlhan KADIOĞLU selamlama konuşmalarını yaptı. Ardından Ufka Yolculuk Kocaeli Koordinatörü Nedim ASLAN davetlilere bu yıl “Güzel Ahlak” temasıyla düzenlenen Ufka Yolculuk yarışması sunumunu gerçekleştirdi. Programın ikinci bölümünde İlçe Temsilcileriyle yapılan toplantının ardından yarışma kapsamında okutulacak kitaplar ilçe temsilcilerine dağıtıldı.

KAYITLARI BAŞLADI, KONU: ‘’GÜZEL AHLAK’’

Ufka Yolculuk Kocaeli Koordinatörü Nedim ASLAN yapmış olduğu sunum ile katılımcılara organizasyon hakkında detaylı bilgiler verdi. Aslan; ‘’Genel Organizasyonu Server Gençlik ve Spor Kulübü, Kocaeli Organizasyonu ise, Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü, KİHMED ve İLKÇEV tarafından yürütülen, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın yedincisi için başvurular başladı. “Güzel Ahlâk” konulu Ufka Yolculuk 7. Bilgi ve Kültür Yarışması, 1 Kasım 2018 tarihi itibariyle www.ufkayolculuk.com sitesi üzerinden başvurulara açıldı. Okuma alışkanlığının arttırılması ile ilgili çok önemli ve başarılı bir proje olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları vesilesi ile ilk yıldan itibaren 2 milyonu aşkın insan kitap ile buluştu, yarıştı, kazandı…

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA

“Kaybedeni olmayan yarışma”, “cennete giden yolda size dost olan organizasyon”, “yol arkadaşın” gibi sloganları ile takipçi, katılımcıları ve gönüllüleri ile muazzam bir yol ve gönül arkadaşlığı tesis eden ufka yolculuk, bu yıl da tüm coşkusuyla güzel ahlak yolculuğunu başlatıyor.

EN BÜYÜK SİVİL YARIŞMASI

Türkiye’nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan ve binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen yarışma bu yıl yeni sınav sistemine geçti. İki aşamalı olacak yarışmada 17 Şubat 2019 tarihinde online sınav, 17 Mart 2019 tarihinde ise yazılı sınav gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca da desteklenen yarışmanın bu yıl Türkçe kategorileri, İlkokul, Ortaokul ve Lise olarak belirlendi. Arapça kategorisinde ise 18 yaş altı yarışmacılar yazılı sınava katılacaklar. Yarışmanın Kocaeli organizasyonu için il merkezinde 30 kişilik bir çalışma ekibi, 12 ilçede ise bir ilçe temsilcisi başkanlığında ilçe çalışma grupları belirlenmiş olup, ildeki yaklaşık 850 okulun tamamında öğrencilere yarışmanın tanıtılıp anlatılması hedefiyle ekipler oluşturuldu.

22 BİN TL ÖDÜL VERİLECEK

Yarışmada Türkiye derecesine girenler, başta Umre olmak üzere çok sayıda ödülleri kazanma hakkı elde edebilecek. Ayrıca Kocaeli’nden yarışmaya katılanları ise il ve ilçe ödülleri bekliyor. Kocaeli ödülleri: İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde, 1. ler için 3 bin TL 2. ler için 2 bin TL 3. ler için bin TL 4-7. ler için 500 TL olmak üzere, toplamda  22 bin TL

YARIŞMA BAŞVURUSU

Yarışma hakkında güncel duyurular ve detaylı bilgi için yarışmanın sosyal medya hesaplarını takip etmek yeterli olacaktır. Ufka Yolculuk Ulusal Sosyal Medya Hesapları: www.facebook.com/ufkayolculukcom www.twitter.com/UfkaYolculukCom www.instagram.com/ufkayolculukcom Ufka Yolculuk Kocaeli Sosyal Medya Hesapları: www.twitter.com/uy_kocaeli

http://www.enkocaeli.com/2018/11/19/ufka-yolculuk-7-tanitildi/ 2/2

www.instagram.com/uy_kocaeli

Bu yılki “Güzel Ahlak” yolculuğunun hayırlara vesile olmasını temenni eder, bütün yarışmacılara başarılar dileriz. ‘’ diyerek, herkesi bu yarışmaya katılmaya davet etti.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 10 = 14