EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARI AÇIKLANDI. BÜYÜKAKIN İLK 3’TE

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, yaptığı çalışmalarla halkın gönlündeki yerini her geçen gün artırıyor. Sonar araştırma şirketinin yaptığı araştırma Kocaeli Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın başarısını da gözler önüne seriyor. Kocaeli’de önce insan diyen, devamına hizmetleri ve eserleri ortaya koyan başkan Büyükakın Sonar Araştırma şirketinin, 1 Haziran 2022 ve 15 Eylül 2022 tarihleri arasında Türkiye çapında gerçekleştirdiği araştırmaya göre Büyükşehir Belediye Başkanları sıralamasında ilk üç’te.

SONAR Araştırma Şirketinin anketine göre Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın en başarılı büyükşehir belediye başkanları arasında İmamoğlu ve Yavaş’ı geride bırakarak yine ilk 3 isim arasına girdi.

SONAR Araştırma Şirketi, 1 Haziran 2022 ve 15 Eylül 2022 tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak büyükşehir ve ilçelerinde bir anket gerçekleştirdi. Çalışma İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Hatay, Manisa, Kayseri, Samsun, Balıkesir, Aydın, Tekirdağ, Denizli, Muğla, Eskişehir, Trabzon ve Erzurum ile birlikte Kocaeli’yi de kapsıyor. Anket kapsamında bazı ilçelerde yüz yüze anket yapıldı.

EN BAŞARILI İSİMLER

Seçmenlere ‘Genel olarak düşündüğünüzde Büyükşehir Belediye Başkanınızı başarılı mı, başarısız mı buluyorsunuz?’ diye soruldu. En beğenilen belediye başkanı ise Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu. Yüzde 55,7 oy oranına sahip. İkinci en beğenilen belediye başkanı ise yüzde 54,2 ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın oldu. Üçüncü sırada ise yüzde 50,4 ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yer aldı. Seçmenlere ‘Genel olarak düşündüğünüzde Büyükşehir Belediye Başkanınızı başarılı mı, başarısız mı buluyorsunuz?’ diye soruldu.

BÜYÜKAKIN EN BAŞARILI ÜÇ BAŞKAN ARASINDA

Her iki partili başkanların karma listesinde de Özlem Çerçioğlu ilk sırada, yer alırken Mehmet Sekmen ise 2. Sırada yer buldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yüzde 54,2 ile üçüncü sırada yer buldu. Büyükakın uzun zamandır en başarılı başkanlar listesinde İmamoğlu ve Yavaş gibi isimleri geride bırakarak ilk üçe girmeye devam ediyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 3 =