‘EN AZ 3 BİN 500 TL İLE MASAYA OTURULMALI’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, asgari ücret görüşmeleri ve esnafın son dönemdeki ekonomik durumu ile ilgili olarak dün bazı açıklamalar yaptı. İlk olarak asgari ücret görüşmelerine değinen Başkan Gürel, “Doğrudan 7 milyon insanımızın, aileleri ile birlikte düşünürsek 30 milyona yakın insanımızı ilgilendiren asgari ücret ile ilgili olarak görüşmeler gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz gün de bu konuda bir toplantı gerçekleştirildi ama kesin bir sonuç çıkmadı. Taraflar belli şartlar altında görüşlerini ifade etti. Önümüzdeki görüşmelerde sonucun ortaya çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Sözlerine devam eden Gürel, “Asgari ücret, bizim belediyelerimizde 2021 yılı başında 3 bin 100 TL olarak belirlenmişti. Bu miktar bile bu dönemde yeterli görünmüyor. İşverenlerin bu şekilde bir teklifinin olduğunu duyduk ama bu tür bir teklif bile masaya yatırılmamalı. Asgari ücret, en az 3 bin 500 TL olmak kaydıyla masaya konulmalı ve düzgün bir şekilde yaşama konusunda yeterli olacak düzeyde belirlenmeli. 4 bin TL gibi bir rakam, tüm asgari ücretliler ve ailelerini mutlu edebilir. Temennimiz, tüm kesimleri memnun edecek bir asgari ücretin belirlenmesi şeklindedir” dedi.

Açıklamalarına esnafın son dönemdeki durumuna yönelik olarak düşünceleri ile son veren Başkan Gürel, “Esnafın durumu, zamlar karşısında oldukça kötüye gidiyor. Dükkanların kirası, elektrik, su, doğalgaz fiyatı da artıyor. Evdeki hesabın çarşıya uymadığı bu dönemde esnafımızın ev masrafları ile birlikte dükkan masraflarını karşılaması, oldukça imkansız gözüküyor. Esnafımızı koruyacak bir düzenlemenin yapılması gerekliliğini uzun bir zamandan bu yana söylüyoruz. Esnafımızın girdi masrafını azaltabilecek veya bu masraflarına destek olacak şekilde esnafa hibeler verilmesi gerektiğini görmekteyiz. Bu konuda ivedi bir şekilde çalışmalar yapılmalı” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

6 + 4 =