“EMZİRME GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLER BAŞLADI

Anne sütünün teşviki ve bebek dostu hastaneler programı kapsamında “Bebek Dostu ve Anne Dostu Hastane” unvanına sahip olan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası olması nedeniyle, anne sütünü önemine dikkat çekmek için “Emzirme Günü” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte klinikte yatan hastalara ve gebe okulu katılımcılarına emzirme eğitimi verildi.

Anneler ve anne adayları bilgilendirildi

Eğitimde; “ilk 6 ay sadece anne sütü” ilkesiyle, Kadın Doğum Ebe ve Hemşireleri stantta  yerlerini alarak anne sütü, emzirmenin önemi, emzirme teknikleri konularında anneler ve anne adaylarını  bilgilendirilip, broşür dağıtıldı.

İlk 6 ayı mutlaka olmak şartıyla 2 yaşına kadar anne sütü

Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “Anne sütü psikolojik, ekonomik, steril ve pratiktir. Anne sütü bebeğin ihtiyacı olan bütün besin ve vitaminleri içermektedir. Şuana kadar anne sütüne yakın içerikli bir gıda üretilmiş değildir. Aynı zamanda ‘Bebek Dostu Hastane’ olarak emzirme konusunda anne ve anne adaylarına teşvik ve bilinçlendirme çalışmalarımız devam etmektedir.  Dolayısıyla ilk 6 ayı mutlaka olmak şartıyla 2 yaşına kadar anne sütü diyoruz” diye konuştu.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 5