ELLİBEŞ´TEN TEŞEKKÜR YEMEĞİ

Gölcük Vizyon 2023 projesinde 2011-2018 yılları arasında görev alan ve katkı sunan Gölcük Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Gölcük Belediyesi Müdür ve personelleri ile Kocaeli Üniversitesi Akademisyenlerinin katılımıyla Gölcük Vizyon 2023 Projelerine katkı sunanlara, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş tarafından teşekkür yemeği ve sertifika töreni gerçekleştirildi.

Yazlık Ilıca Tesislerinde düzenlenen teşekkür yemeğine İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Akademisyenler, Belediye Daire Müdürler ve personeli katılım sağladı.

Gölcük’ün tanıtımı için ve Uluslararası alanda ismini duyurmak adına gerçekleştirilen birçok etkinlikte büyük katkı sunan Gölcük Vizyon 2023 projesinde görev almış kişilerle Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Yazlık Ilıca Tesislerinde düzenlenen teşekkür yemeği ile bir araya geldi.

2011 YILINDAN BERİ BAŞARIYLA UYGULANIYOR

Açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk “Gerçekten başarı tesadüf olmuyor. Planlı bir çalışmayı gerektiriyor. 2009 yılında Değerli Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş, Gölcük kent vizyonunun belirlenmesi için bir çalışma başlattı. Bu çalışma ile Gölcük’ün tüm kent dinamiklerini bir araya getirerek, bir çalışma grubu ile kentin vizyonunu belirledi. Bir çok kentte vizyon dediğimiz şey hep kağıt üzerinde kalır fakat Gölcük’te öyle olmadı. Gölcük’te tüm kurumlar ile bu vizyonun geliştirilmesi, gerçekleştirilmesi çalışmaları yapıldı. Bunlardan en önemlisi Vizyon 2023 çalışmasıydı. Bu çalışma esnasında bizler akademisyenlerimizin, üniversitemizin de bu çalışma içerisinde olmasını belirtmiştik. Değerli belediye başkanımız, rektörümüz ile yaptığı görüşmeler sonrasında bu proje kabul edildi ve 2011 yılından beri başarılı bir şekilde uygulanıyor. Bu projeye katkı sunan, emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BİRLİKTE BAŞARDIK

Sonrasında konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasında “Belediyecilik sadece altyapı, üstyapı değil. Sosyal, kültürel, sportif, sanatsal, sağlık eğitim, toplumun yaşamını her yanında ihtiyaç duyduğu, her meseleye dokunan bir kurumdur belediyeler. Belediyeleri aslında toplumun el üstünde tutması gerekiyor, önemsemesi gerekiyor. Çünkü hayati önem arz eden, öncelikli istek ve beklentilerini belediyeler karşılıyor toplumun. İşte böyle bir süreç içerisinde bizde önceliklerimizi belirledik. Çünkü 1999 asrın felaketi olarak ifade edilen depremin merkez üssü Gölcük’tü. Deprem sonrası fotoğrafı hafızalarımızda bir canlandıralım. O süreçten bugüne geçen zaman içerisinde 20 yıl gibi bir zaman geçti. Öncelikli beklentilere cevap verecek, yatırımların yapılması ve bu süreç içerisinde de sadece altyapı ve üstyapı değil diğer istek ve beklentilerine cevap verecek hizmet alanını geniş etmemiz gerekiyordu. Bunu başardık. Ama başka bir şey daha hedeflememiz gerekiyordu. Yasaların, mevzuatların çizdiği çerçeve içerisinde kalmak üzere belediye kanunun tarif ettiği sorumluluk içerisinde kalarak bir şeyler yapacağız. Karar alacağız, uygulayacağız, bu kararları ne kadar doğru olabilir tartışacağız. Ama bu süreçte yanımızda birtakım partnerleri alma gereğini hissettik. Benim yönetim anlayışına da kaynaklanan bir altyapı aslında bunu da sonra tescilleyerek, Gölcük Belediyesi’nin tescilli sloganı “Birlikte Başardık” oldu. Bu anlayış içerisinde Kocaeli Üniversitemiz ile bir hayalimiz vardı bizim. 2023’te nasıl bir Gölcük olacak ? Bu bir hedef aslında. Hayal kurmak kadar güzel bir şey yok. Mutlaka her kurduğunuz hayal gerçekleşmeyebilir. İşte bu hayalimizin gerçekleşmesi adına Kocaeli’mizin dinamiği olan üniversitemizi yanımızda görmek istedik. Sağ olsunlar rektör hocalarımız rahmetli Baki hocamızı, Sezer hocamız her ikisi de çok güzel destekler verdi ve nihayetinde Sadettin hocamız göreve geldiğinde eskiden de yakından tanıdığımız kişisel dostumuz olan bir insan olarak kendisi ile paylaştığımızda hiç tereddütsüz ortaklığımızı devam ettirme kararı aldık.

ÇALIŞMALAR ÇOK FAYDALI OLDU

Sonuç itibarıyla baktığımızda geçen bu süreç içerisinde yapılan bu çalışmaların ne kadar faydalı isabetli olduğu ortaya çıktı. Biz Gölcük yöneten insanlar olarak, Gölcük’te yaşayan 163.000 insanın mutluluğunu, huzurunu hedeflemiş durumdayız. Onların istek ve beklentilerini karşılamak adına görev ve sorumluluk üstlendik. Bunu yaparken de toplumun her kesiminin Gölcük’teki tüm dinamiklerin bu çalışmalarda paydaş olmasına katkı koymasın arzu ettik. İşte bu sürece Kent Konseyimiz, Üniversitemiz bu işi tamamen sahiplendi. Değerli Kaymakamımız Gölcük’ümüzün her türlü projelerini, Gölcük’ün başarısıyla anılması adına yürekten her çalışmada, her anımızda destekçi oldular kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum

AMACIMIZ GÖK KUBBEDE HOŞ BİR SEDA BIRAKMAKTI

Buraya bu zamana kadar yaptığınız çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür etmek adına davet ettik. Malumunuz 41 yıl önce belediyecilik hayatımız başladı ama yaşamında bir sonu olduğu gibi görevlerinde bir sonu var. Sonuç itibarıyla gönül rahatlığıyla huzur İçerisinde 31 Mart akşamı görevimizi de vereceğiz. Bu zamana kadar birlikte yaptığımız çalışmalar safhasında varsa gönlünü kırdığımız dostlarımız, çalışma arkadaşlarımız proje paydaşlarımız her biri bizleri affetsin, haklarını helal etsin. Bizler de ne varsa helal ediyoruz. Amacımız Gök kubbede hoş bir seda bırakmaktı inşallah bırakmışızdır. Bir kez daha herkese yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyor, Allahaısmarladık diyorum” dedi.

DÜSTURUMUZ “HALKA HİZMET HAKKA HİZMET”

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü konuşmasında “Başkanımız arkasında güzel eserlerle güzel hatıralarla ayrılıyor. Özellikle bu dönemdeki yaptığı çalışmalar ve gönül dostluğuna çok teşekkür ediyorum. Üniversite olarak önemli sorumluluklarımızdan bir tanesi de yerel yönetimlerle işbirliği yapma noktası, bunu çok önemsiyoruz. Bu göreve 2. kez Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar görevlendirmesi ile atandık. Ama bu görevdeki en önemli düsturumuz “Halka Hizmet Hakka hizmet” olması. Allah bu düsturdan hiçbir zaman ayırmasın. Önümüzdeki süreçte de Gölcük Belediyesi ile işbirliğimiz artarak devam edecek. Ben bu zamana kadar bütün projelerde görev yapmış, katkı sunmuş her bir arkadaşımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BÖYLESİNE BİR İŞBİRLİĞİNİ HİÇ BİR YERDE GÖRMEDİM

Son olarak konuşma yapan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş konuşmasında “Başkanımız birlikte başardık dedi. Gerçekten de bu başarılar üniversitemiz, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, sendikalar hepsi bir ve beraber olarak Gölcük Vizyon 2023’ün hedeflerini gerçekleştirdiler. Hepinizin emeği için, katkısı için şükranlarımı sunuyorum. Bu çalışmada bana verilen bilgilere göre 100 civarında proje gerçekleştirildi. Bunda 1000 kişinin katkısı ve emeği var. Başkanımızın birlikte başardık konusu özellikle eğitim alanında, Gölcük’ün kültür alanında, uluslararası alanda, birçok etkinliklerin düzenlenmesine ve tanınmasına katkıda bulundu. Ben 40 yıla aşkın meslek yaşamımda buradaki üniversite, kamu kurum işbirliğini görmedim. Bu işbirliğini sağladığı için özellikle Sayın Rektörümüz ve Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Teşekkür yemeği sonrası Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kaymakam Mustafa Altıntaş, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk’e teşekkür plaketi takdim etti. Ayrıca projede görev almış herkese tek tek teşekkür belgesini verdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 4