ELİF BEBEK YAŞAMA TUTUNMAK İSTİYOR

Kocaeli Derince ilçesinde ensefalomyelosel  teşhisi konulan 8 Haziran günü dünyaya gelen Elif Bebek için aile, yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

 

ELİF BEBEK YAŞAMA TUTUNMAK İSTİYOR

Derince ilçesi 60 Evler Mahallesi’nde yaşayan Arzu ve Ali Akın çiftinin üçüncü çocukları Elif bebek anne karnındayken ensefalomyelosel (ikiz kafalı bebek) teşhisi koyuldu. İddialara göre Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi olan Arzu anneye doktorlar teşhis sonrası gebeliğinin sonlanması gerektiğini yoksa bebeğin engelli doğacağını söylediler. Doktorlar anneyi bebeği aldırması konusunda ikna etmeye çalışırken, anne ise bebeği dünyaya getirmeye karar verdi.  Ayrıca doktorlar anneye, bebeğin doğumdan sonra 1-2 saat içerisinde öleceği de söyledi

8 Haziran tarihinde Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde dünyaya gelen Elif bebek, doğumundan sonra hastaneden taburcu edildi. Anneye, ensefalomyelosel teşhisi konulan bebeğe nasıl bakılacağına dair herhangi bir bilgilendirme vs. yapılmazken aynı zamanda aile bebek için engelli raporu almak istedi. Ancak, Sağlık Bakanlığı tarafından bebeğe, sağlıklı raporu verildi.

Hastaneden hiçbir şekilde bilgilendirme yapılmadan taburcu edilen Elif bebek için aile, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istiyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

36 − 27 =