EKİZ BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

 

 

Eğitim Bir-Sen Gölcük Şube Başkanı Nail Ekiz haftaya yapılacak olan genel kurulda yeniden aday olacağını açıkladı. Çok sayıda eğitimcinin katıldığı basın toplantısını Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdi ve önemli açıklamalar yaptı.

 

 

 

Eğitim Bir-Sen Gölcük Şube Başkanı Nail Ekiz, Eğitim Bir Sen başkanlığına tekrar adaylığı için yaptığı basın toplantısında şunları söyledi; “Çeyrek asrı aşan kutlu davanın kutlusuna, Kudüs şairi, hak insanı Mehmet Akif Ersoy’a selam olsun. Bizlere açtığın ufukların ötesine sevdalıların sayısı bir milyonu geçti. Hak temelli sendikal anlayış gelişti, dünyanın dört bir yanında karşılık buldu. Artık mazlum coğrafyalara öncülük eden bir Eğitim-Bir-Sen var. Seni tekrar rahmetle ve minnetle anıyoruz. “Ufuk Ötesinedir Sevdamız” diyerek çıktığımız adaylık yolunda bugün bizlerle burada gönül birliği kurmuş dostlarımız, Gölcükümüzün değerli STK başkanları, bizlere güç; veren okul temsilcilerimiz ve yönetimleri, Sendikamızın  üyeleri ve basınımızın kıymetli temsilcileri; hepiniz hoş geldiniz.

 

HEM GÜÇLÜ SESİ HEM DE GÜÇLÜ ADRESİ

Gölcük eğitim çalışanlarının  hem güçlü sesi, hem de, en güçlü adresi olan Eğitim Bir Sen yönetimine , tekrar aday oluyoruz. Sendikamızın gecen dört yıl boyunca, güçlü şekilde temsil etmiş olmanın gücüyle tekrar adaylık yolculuğuna başlamış bulunmaktayız. Bugün burada bulunarak bize destek veren okul temsilcilerimize, adaylığımızdan memnuniyet duyan ve desteğini ifade eden kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Genel Başkanımızın dört yıl önce ifade ettiği “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye“ sloganıyla başladığımız birinci dönemimizde, yirmi yılda yapılan üye sayısından fazla üyeyi dört yılda yaparak bu gün üye sayımız Altı Yüze yaklaştı. İnşallah yeni dönemde Bin üyeyi kendimize hedef koyuyoruz. Yeni dönemimiz yeni başlangıçlara, yeni kazanımlara, yeni ufuklara, yeni umutlara vesile olsun İNŞALLAH.

YENİ BİR YOLCULUĞA BAŞLIYORUZ

Geçen dört yıllık tecrübemizi ve kazanımlarımızı daha ileri taşımak üzere yeni bir yolculuğa başlıyoruz. Bizler için ulaşılması zor olan tepeleri aşmış, ufkun ötesini görmüş bir ilçe yönetimi olarak ilçemizde eğitim çalışanlarının, emeğin ve ekmeğin değerini bilen herkesi davasına ortak eden, yan yana duran, kol kola giren, ilçemizin eğitim anlamında dönüşümüne katkı sunan bir yönetim anIayışıyla çalıştık.Sizlere dört yıla yaklaşan ilçe yönetimi olarak, yine sizlerin desteği ve teveccühü ile başardıklarımızı kısaca hatırlatmak istiyoruz. Gölcük başka ilçelere benzemez, burada yetkiyi almak imkansız söylemlerine inat ikinci yılımızda yetkiyi aldık, Altı yüz üye sayımızla koca bir çınara dönüştük. Genel merkezin bile beklentilerinin çok üzerinde bir performans göstererek yetkiyi almamızda en büyük paya sahip okul temsilcilerimize ve yönetimime tekrar şükranlarımızı sunuyorum. Onların üstün gayretleriyle girmedik gönül, çalmadık kurum kapısı bırakmadık.İlçe yönetimimizle yaptığımız programlarla ilçemizdeki okulların tamamını dolaştık. Her bir üyemizin derdine ve sevincine ortak olmaya gayret ettik. Bu gayretimiz neticesinde ilçemizde yetkiye koştuk. Eğitim Bir Sen ve Memur Sen olarak ilçemizin ve ülkemizin gündeminde söz sahibi olduk.

 

MEYDANLARI BOŞ BIRAKMADIK

Hain 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası meydanları boş bırakmadık. Diğer sivil toplum örgütlerimizle örnek olacak eylemlerde ve faaliyetlerde bulunduk. Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformumuzla ülkemiz ve ümmetimizle ilgili hiçbir olaya sessiz kalmadık. Genel merkezimin öncülük yaptığı yardım kampanyalarında beklentilerin çok üzerinde katkı sunduk. Suriyeli mülteciler ile Türkmen dağındaki kardeşlerimiz, Arakandaki Müslümanlar için yüzlerce ton yardım ve un kampanyaları düzenledik. Yaptığımız yardımlarla mazlum coğrafyalara dokunduk. Üyelerimizin her konuda dertleri dinlendi, çözümler üretildi. İmkansız vaatlerle değil, gerçekçi yaklaşımlarla sorun çözmeye gayret ettik. Eğitim-Bir-Sen’li olmayı değerli kıldık. İlçemiz yöneticileriyle olabildiğince olumlu ilişkiler kurmaya gayret ettik. Dikleşmeden üyelerimizin hakkını aradık, takip ettik. Şimdi yeni dönemde “Ufkun Ötesine” bir yolculuk için sizlerin gönül kapısını çalıyoruz.

 

“DİKLEŞMEDEN DİK DURDUK”

“Dikleşmeden Dik Durmak” düsturuyla, bu ulvi memleketin çocuklarına eğitim-öğretim hizmeti veren idari personel-öğretmen-memur-hizmetli tüm üyelerimizin, hak ettiği değerin kaybedilmemesi için ter akıtmaya talip oluyoruz. Bilgi, tecrübe ve istişare ile çıktığımız bu yolculukta “Yeni Kuracağımız ilçe yönetimlerimizle Gölcük’te “Eğitimin Yükselen Sesi” olmaya devam edeceğiz. “Ey Oğul; İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın!” diye çağlar öncesinden bize seslenen ecdadımızın sözünü emir bilerek; tüm üyelerimizin yüreklerine dokunmaya onların derdiyle hemhal olmaya devam edeceğiz. Kıymetli dostlarım, değerli kardeşlerim;

Her gece güneşin doğuşuna,

Her sorun, umuda yenilmeye mahkumdur.

Sizlerin umudu olmaya devam etmek için simdi gönül kapınızdayım, desteklerinizi bekliyor, sizleri yüce mevlaya emanet ediyorum. Hepinize Saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 2 =