EDEBİYATTA ÖNCÜ KENT GÖLCÜK

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük’ün edebiyat ve sanat dalında öncü kent olması yolunda çalışmalarına devam ediyor. Her yıl; gelenekselleşerek yapılan, edebiyat sempozyumunun yanı sıra, geleceğe belge niteliği olan kitaplar da yayınlanıyor. “Türk Edebiyatı Dergisi’nde Mehmet Akif ve İstiklal Marşı (1972-2021)” konulu kitap da bunlardan bir tanesi oldu.

MEHMET AKİF İLE İLGİLİ ÖNEMLİ KİTAP

Bu kapsamda; 2021 yılının Mehmet Akif ve İstiklal Marşı yılı olması münasebetiyle; Türk Edebiyatı Dergisi’nin 50 yıllık arşivinde yer alan, Mehmet Akif ile ilgili makalelerin yer aldığı, Gölcük Belediyesi ve Türkiye Edebiyatı Vakfı (TEDEV) iş birliğiyle hazırlanan, “Türk Edebiyatı Dergisi’nde Mehmet Akif ve İstiklal Marşı (1972-2021)” kitabı yayınlandı.

BAŞKAN SEZER’İ ZİYARET ETTİLER

Türk Edebiyat Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türk Edebiyat Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Sayın İmdat Avşar ve Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ve “Türk Edebiyatı Dergisinde Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” kitabının da aynı zamanda editörü olan Doç.Dr.Ali Kurt, Başkan Sezer’i makamında ziyaret etti. Yayınlanan kitapla ilgili bilgi alışverişinin yapıldığı ziyarette edebiyat üzerine yayınlarının devam edeceği belirtildi.

50 YILLIK ARŞİV BU KİTAPTA

Başkan Sezer yaptığı açıklamada: “2021 yılının Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı olması münasebetiyle; Türk Edebiyatı Dergisi’nin 50 yıllık arşivinde yer alan, Mehmet Akif ile ilgili makalelerin yer aldığı, Gölcük Belediyesi ve Türkiye Edebiyat Vakfı (TEDEV) iş birliğiyle hazırlanan, “Türk Edebiyatı Dergisi’nde Mehmet Akif ve İstiklal Marşı (1972-2021)” kitabımız yayınlandı” dedi.

KİTAP YAYINLARI DEVAM EDECEK

Başkan Sezer açıklamasının devamında: “Türk Edebiyat Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türk Edebiyat Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Sayın İmdat Avşar’a destekleri ve “Güvercin Sevdası” isimli kitabı hediyesi için, yine; Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ve “Türk Edebiyatı Dergisinde Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” kitabımızın da editörü olan kıymetli hemşehrimiz Sayın Doç.Dr.Ali Kurt’a emekleri ve nazik ziyaretleri için çok teşekkür ederim. 27.12.2020 tarihinde düzenlediğimiz, “Sırat-ı Müstakîm – Sebilürreşat ve Mehmet Akif” konulu sempozyumumuzun kitabı da tamamlandı. Temmuz ayında okuyucularla buluşacak. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 2 =