ECEM’İN DAVASINDA KARAR ÇIKTI!

Ecem balcı davasında karar çıktı. Tutuklu sanık Süleyman K.’nın kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karar verdi. Tutuksuz yargılanan sanıklar için ise kartı bilerek alındığı kanaatine varıldı. Etkin pişmanlık nedeniyle N.’nin 3 ay diğer sanıklar 6 ay ceza alınmasına karar verildi.

SAVCI MÜTALAASINI TEKRAR ETTİ

Davanın karar duruşması bugün Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davaya tutuklu sanık Süleyman K. SEGBIS aracılığıyla mahkemede hazır bulunurken Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı ve tutuksuz yargılanan sanıklar ile avukatlar hazır bulundu. Davaya ayrıca Baro Başkanı Bahar Candemir Gültekin, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve Kadın Platformu katılım sağladı. Savcı önceki davada verdiği mütalaasını tekrar etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

TUTUKSUZ SANIKLARA CEZA TALEBİ

Mağdur avukatı Aslıhan Şen, “İki hususta mütalaaya karşıyız. Savcı, tasarlama olmadığı söyledi ancak ilgili kurullarda sanığın anlatımı tasarlamaya uygundur. Olay günü taç çıktı, sana vereceğim deyip ıssız alana götürüp çukur gibi bir yere gömüyor. Vahşi hayvanlar tarafından yenileceğini düşünüyor. Tasarlama olduğunu düşünüyoruz. Ecem’in sim kartı en büyük delillerden birisi bu yüzden emniyete intikal ettirilmiyor bu yüzden tutuksuz sanıkların da üst sınırdan cezalar almasını talep ediyoruz” dedi.

“ÖLDÜRÜLDÜĞÜNE İNANMIYORUM, KENDİ KENDİNİ ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİR”

Sanık Süleyman Kara, “Bir buçuk yıldan beri görmediğim komiser orada. Beni işkence edenlerin başı o. Bana çok küfür etti. Delilleri karartıp da bu davayı burayı neden buraya getirmiş. Senden kurtulacağız hapiste şişleneceksin dedi. Namazımda o komisere her seferinde küfür ediyorum. Karakolda kendim gördüm çırılçıplak gezdirirken kameranın bana baktığını. Benim onlara sunduğum delilleri meydana çıkartsınlar. Kızının çok değerli olduğunu söyleyen Gökhan Balcı gelsin çözelim. Eğer o görüntüler çıksın her şey çözülecek. Ben kötü bir insan değilim ki. Adli tıpta tıkandınız resmen oynanmış. Adamlar biz bir şey bulamadık yaşamamış ama kendilerine gelen telefona göre bir şeyler yazmışlar. 6 satır yazıdan başka bir şey değil. Gökhan Balcı o komiseri arkasına sığınmayacak gelecek görüşeceğiz. Ben bu kızın öldürüldüğüne inanmıyorum. Kendi kendini öldürmüş olabilir. Başı ağrıyordu başına masaj yapıyordum. Kızından iyi tanıyordum. Başında babası yoktu. Cinayet minayet yok böyle şeyler. Raporun incelemesini istiyorum. Hiçbir doktor bu raporu kabul etmez” dedi.

“BANA KOMPLO KURULMUŞ”

Olayla ilgili tutuklu yargılanan Yusuf K. “Oradaki görevli kardeşinin emanetleri var imzala dedi okumadan imzaladım. Benim kardeşim dene işiyle uğraşmaktan tutuklu Ecemle ilgili bir durumu yok. Alacaksınız dediler imzaladım. Avluya çıktığımızda başka bir görevli emanetinizi alın diye seslendi. İyi de sen nerden tanıyorsun beni. Adımı nereden biliyorsun. Demek ki bana bir komplo kurulmuş. Evime gittiğimde zarfı hiç açmadan kardeşim K.’ye verdim. Benim bu olayla hiçbir ilgim yok. Varsa beni de ipe gönderin. 26 yıl devlet memurluğu yaptım kimseyi incitmedim. Bana verilen materyallerle ilgili suçlanıyorum. Bilinçli ve isteyerek almadım ki neden suçlanıyorum? Beni iki sivil aldı götürdü 4 gün boyunca ne yemek ne su veriyorlar doğru dürüst. Bu Sim kartı ne karartma ne de delili yok etme gibi hiçbir işlemim olmadı. Ben beraatımı istiyorum” dedi. Nursel K. “Suçlamaları kabul etmiyorum. Biz her hafta Süleyman’ın ziyaretine gidiyorduk o günlerden bir gün verdiler. Emaneti K.’ye verdik. Ne Ecem’i tanıtım ne de kartı gördüm” ifadelerinde bulundu. Süleyman Karaya son sözü soruldu. Kara,” Kart benim için önemli bir delildi komiser seyri değiştirdi. Beraatımı istiyorum”dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme verdiği  aranın ardından kararını açıkladı. Süleyman Kara kasten öldürme suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken diğer sanıklardan Yusuf Kara 6 ay Nursen Kara 3 ay Keziban Kara 6 ay ceza aldı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 75 = 79