DİSK´TEN BAKAN ALBAYRAK´A EYT ELEŞTİRİSİ!

DİSK, Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan reform paketine dair değerlendirmelerde bulunarak EYT başlığı üzerinde dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Maliye Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz günlerde ekonomide reform paketini kamuoyu ile paylaştı. Bakan Albayrak’ın ilan ettiği bu pakete ilişkin işçi sendikası DİSK’ten tepki geldi.

DİKS yönetim kurulu adına konuya dair açıklamalarda bulunan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, pakete dair eleştirilerde bulundu.

REFORM PAKETİNDE EYT BAŞLIĞI

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın, “Yeni Ekonomik Program Yapısal Dönüşüm Adımları 2019” adıyla sunduğu pakette emeklilik konusuna dair düzenlemelerden de bahsedildi.

Bu çervede bireysel emeklilik sistemine dair değişikliklerin olacağının duyurulduğu pakete DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sendikasının değerlendirmelerini paylaştı. Bu pakette EYT Yasası bekleyenler için düzenleme olmadığını ifade eden Arzu Çerkezoğlu, yeni düzenlemelerle emekli olmanın zorlaşacağını söyledi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun açıklaması; ”Sunumda “sosyal güvenlik reformu” adıyla neyin hedeflendiği açık olmamakla birlikte geçmiş deneyimler ışığında bunun sosyal güvenlik haklarının daha da budanması anlamına geleceğini söylemek kehanet olmayacaktır. Bakanın sunumu Emeklilikte Yaşa Takınılanlar (EYT) sorununun çözümünün reddi anlamına da gelmektedir. Bakan Albayrak EYT sorununu çözmek yerine emekliliği zorlaştıracak girişimler peşindedir.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

24 − 16 =