DEVLET HASTANESİNDE SIFIR ATIK PROJESİ EĞİTİMİ
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çevre Yönetim Biriminden Çevre Mühendisi Mustafa Ürüt ve hemşire Gülten Avukatoğlu tarafından Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde çalışan personellere yönelik olarak “Sıfır Atık Projesi” bilgilendirme ve farkındalık eğitimi düzenlendi.
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Yönetim Biriminde görevli Mustafa Ürüt tarafından verilen eğitimde; hastanede oluşan atıkların kaynağında doğru şekilde ayrıştırılması ile atık miktarlarının azaltılması, ekonomik değeri olan kâğıt, plastik, cam gibi ambalaj atıklarının kaynağında doğru ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması ve proje kapsamında yapılabilecek düzenlemeler konusunda bilgi verildi.
“SIFIR ATIK PROJESİ” NEDİR?
Ülkemizdeki hızlı ekonomik büyüme, teknolojik gelişme, sanayileşme, kentleşme ve nüfus artışı; üretilen atık miktarında artış yaşanmasına neden olmaktadır. Türkiye’deki atık miktarının 1995 yılında 17 milyon ton, 2015 yılında ise 31 milyon ton olduğu görülmekte, atık miktarının 2023 yılında ise 38 milyon civarlarında olacağı tahmin edilmektedir. Sıfır Atık Projesi, 2018 itibarıyla aşamalı olarak kamu kurumları, havaalanları, alışveriş merkezleri, siteler, üniversiteler, sağlık kuruluşları ve büyük iş yerlerinde uygulamaya geçecek ve sıfır atık uygulamasına geçen kurumlar “Sıfır Atık Yıldızı” ile belgelenecektir.