‘CUMHURİYETİMİZ PAYİDAR KALACAKTIR’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve koronavirüste aşılama durumu ile ilgili olarak dün düşüncelerini dile getirdi. Başkan Gürel, ilk olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na değindi ve “Büyük önder Atatürk, ülkemizin bağımsızlığını tescillediği 29 Ekim 1923 günü cumhuriyetin ilan edildiğini tüm dünyaya göstermişti. Yıllar süren bağımsızlık mücadelesi ve savaşlardan yorgun bir halde çıkıp topraklarımızı düşmanlardan arındırdıktan sonra cumhuriyeti ilan ederek hür bir devlet ve millet ortaya çıkaran Atatürk, bu coğrafyanın yetiştirmiş olduğu en büyük liderlerden biri olmuştur” dedi.

‘CUMHURİYETİMİZ PAYİDAR KALACAKTIR’

Sözlerine devam eden Gürel, “98 yıl önce büyük mücadelelerin sonrasında kurulan cumhuriyetimiz, bugün olduğu gibi gelecekte de payidar kalacaktır. Atalarımızın kanlarıyla suladığı, yokluk içinde geçen savaşlardan sonra kazanılan bu topraklar, sonsuza dek milletimizin olmaya devam edecek. Bundan hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır. İlçemizde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılan kutlama programının coşku ile geçmesinden oldukça memnun kaldık. Bu sene katılımın oldukça iyi olduğunu gördük. Bundan sonraki her bir milli bayramımızın da bu şekilde coşku ile geçmesini temenni ediyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum” dedi.

‘AŞILARIMIZI OLALIM’

Başkan Gürel, son olarak koronavirüs aşılama konusuna değindi ve “Geçtiğimiz yılın Mart ayından bu yana mücadelesini verdiğimiz korona virüsüne karşı, sene başında başlayan aşılama süreci başlamıştı. Bu kapsamda ülkemizde büyük bir kesimin aşı olduğunu görmekteyiz. İlimizde de koronavirüs aşılamasında yüzde 75’lik oranı görüyoruz. Daha da artmasını umduğumuz bu oranla birlikte hastalığın seyrini değiştirebiliriz. Tüm vatandaşlarımız, koronavirüs aşılarını tam olarak yaptırmalı, eksik dozları olan kişilerin tüm dozlarını tamamlamaları ile birlikte hastalığı önlemek adına bir adım atmış olabiliriz. Ayrıca, okullarımızın tekrar kapanmaması için aşılama sürecine gereken önemi vermemiz gerektiğini de unutmayalım” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 6 =