CUMHURBAŞKANIMIZA EYT HAKKINDA EKSİK ve YANLIŞ BİLGİ VERİLDİ!

KRT Televizyonunda yayımlanan 3GEN adlı programda EYT tartışıldı. Gazeteciler, EYT üzerinden hükümete yüklendi… Suriyelilere 30 milyar dolar verilmesinin hatırlatıldığı programda EYT’nin seçime etkisi de konuşuldu

 

KRT Televizyonu’nda yayımlanan 3GEN adlı programda emeklilikte yaşa takılanlar meselesi tartışıldı. Selçuk Geçer, Çetin Ünsalan ve Oğul Aktuna, programda EYT’nin seçimlere etkisinden söz etti, EYT’nin haklarının neden verilmediğini sorguladı. Hükümete EYT üzerinden eleştiriler yöneltilen programda, Suriyeliler için harcanan 30 milyar liraya da vurgu yapıldı.

 

Selçuk Geçer’in EYT’lilerden gelen bir mesajı okuması sonrası EYT hakkında konuşan üçlüden Çetin Ünsalan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT konusunda ya ciddi bilgi eksikliği olduğunu ya da bilmemezlikten geldiğini dile getirdi. Oğul Aktuna ise EYT’lileri gündeme almamalarının bedelini, AKP’nin seçimde ödediğine vurgu yaptı. Aktuna, yasanın geriye işletilmesini eleştirirken 66,5 milyar lira bütçe açığı varken 500 milyon dolarlık uçakla gezilmesini de eleştirdi. İşte programın EYT ile ilgili kısmı: Selçuk Geçer, EYT’lilerden gelen mesajı okuyor… Çetin Ünsalan, konuya giriyor… Ünsalan, “EYT konusu tartışmasız bir konu. Ve hala Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bu konuyu ertelemesi, erken emeklilikle birlikte anıyor olması ya ciddi bir bilgi eksikliği olduğunu gösterir, kendisine yanlış bilgi veriliyor ya da bilmemezlikten geliyor. İkisinden biri artık, bilmiyoruz hangisi” ifadelerini kullanıyor. Oğul Aktuna, söze giriyor, şunları kaydediyor:

 

“Valla EYT’lilerin bedelini seçimde ödediler gibi geliyor bana. Burada konuşmuştuk bu konuyu. Dedim, ‘EYT’lilerin hakkını vermezseniz, seçimde bunun karşılığını alırsınız. Aldılar da… Geriye dönük işletilen bir kanun olabilir mi ya? İnsanların evvelden beridir haklarını geri alıyorsun. Devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz. Hak, hukuk, adalet diyoruz burada, onla alakası olmayan bir uygulama. İnsanlar mağdur, mağdur olan insan sayısı da 20 bin, 50 bin değil ya. Yani 1 milyondan fazla insan bu işten mağdur. Ve siz ‘Öyle bir şey yapmam.’ Yani neye binaen yapmıyorsun? Selçuk Geçer, söze giriyor, “Neye binaen? Çünkü 66,5 milyar lira bütçe açığı verince yapacak bir şeyin olmuyor” diyor. Oğul Aktuna, “66,5 milyar lira bütçe açığı veriyorsun ama 500 milyon dolarlık uçakla dolaşıyorsun” cevabını veriyor. Selçuk Geçer, tekrar söze giriyor, “Öte taraftan Suriyeli ağabeylerimiz devletten maaş alıyorlar. Kafalarına göre takılıyorlar” ifadelerini kullanıyor. EYT ile ilgili son sözü Oğul Aktuna söylüyor, “Ha 30 milyar dolar; Türkiye, Suriyelilere para harcamış. Biz 30 milyar doları niye Suriyelilere harcadık? Biz 30 milyar dolarla kalkınma hamlesi yaparız” diyor.

KAYNAK : KOCAELİBARIŞ

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =