Cumhurbaşkanımız devletimizi dünya diplomasisinde aktör yapmayı başarmıştır

Gölcük AK Parti ilçe Başkanı Çetin Seymen haftalık basın toplantısında ulusal ve yerel gündemi değerlendirdi.

Başımız sağ olsun

öncelikle Şanlıurfa’da takip ettikleri araçtaki şüpheliler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Polis Memuru Cemal Bozkurt’a ve Bingöl’de görevi başında yaşadığı trafik kazası sonucu şehit olan Uzman Çavuş Samet Toprak’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Tıp Bayramı kutlu olsun

Ayrıca Her koşulda özveriyle görevini yerine getiren ve insanlık adına büyük bir hizmet sunan sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Cumhurbaşkanımızla görüşmek için ülkemize geldiler

Geçtiğimiz hafta Tüm Dünya oturdu, Türkiye’nin diplomasi trafiğini hayranlıkla izliyor. Ukrayna-Rusya Savaşı’nda barışı sağlamak, acıları dindirmek için en aktif rol üstlenen Türkiye oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız son dönemde ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna Başbakanı Zelenski ile telefonda olmak üzere 22’nin üzerinde dünya lideriyle görüştü. Bir hafta içerisinde NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Almanya Şansölyesi Scholz, Yünanistan Başbakanı Miçotakis, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev başta olmak üzere liderler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için ülkemize geldiler.

Cumhurbaşkanımız  devletimizi dünya diplomasisinde aktör yapmayı başarmıştır

Ayrıca Rusya-Ukrayna savaşında en üst düzey görüşme olan Dışişleri Bakanları görüşmesi Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Bakanımızın nezaretinde Antalya’da gerçekleştirildi. Bugünlerde de Sayın Bakanımız önce Rusya’ya giderek Rusya Dışişleri Bakanı ile ardından Ukrayna’ya giderek Ukrayna Dışişleri Bakanı ile görüşecek. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Suriye meselesinde, Azerbaycan- Karabağ meselesinde, Filistin’de, Akdeniz’de , Karadeniz’de aktör olmuş durumdadır. Bölgemizde ve yakın bölgelerle artık Türkiye’ye rağmen hareket edilmemektedir. Karabağ’ın geri alınmasında, Libya’nın darbeye direnmesinde, Suriye sınırımızın teröristlerden temizlemesinde ülkemizin diplomasi trafiği oldukça etkili olmuştur. Ukrayna’da da barışın sağlanmasında en aktif rol ülkemizin olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız 2002’den önce batıda adı dahi bilinmeyen ülkemizi, liderlerine saygı gösterilmeyen devletimizi dünya diplomasisinde aktör yapmayı başarmıştır. Bu büyük bir başarıdır. Milli savunma sistemlerimizin gelişmesi ve kurumlarımızın FETÖ’den temizlenmesiyle büyük bir atılımın gerçekleştiği aşikar. İnşallah Dünya’da barış ve esenliğin hakim olması için aktif rol almaya devam edeceğiz.

Ceza, sağlık hizmetleri söz konusu olduğunda artırılacak

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir yandan diplomaside tarih yazarken diğer yandan vatandaşlarımızın refahını tesis etmek adına var gücüyle çalışıyor. Cumhurbaşkanımız son olarak 14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanlarımız için müjdelerini sıraladı. Birinci müjde sağlıkta kasten yaralama suçunun CMK kapsamında kataloğa dahil edilmesi oldu. Böylelikle kamu hizmetlerinde yararlanma hakkının engellenmesi suçuna verilen ceza, sağlık hizmetleri söz konusu olduğunda artırılacak. İkinci müjde sağlık çalışanlarını bürokraside temsil etmesi adına Mesleki Sorumluluk Kurulu’nun kurulacağı oldu. Üçüncü müjde sağlık personellerinin döner sermaye, ek ödeme ve aylıklarının artırılmasının kararlaştırılması oldu. Dördüncü müjde hekimlerin emekli maaşlarında yaşanan kayıplar telafi edilecek. Beşinci müjde ise Aile Hekimlerinin temel ücretlerinde artış yapılması oldu. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde hiçbir meslek grubumuz hak kaybına uğramadan çalışmalarını sürdürdüler, sürdürecekler.
Coğrafyamızda bulunan yoğun gündemin yanı sıra bizler de ilçemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Geçtiğimiz hafta Ankara’ya gittik

Geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Ayın Nazif Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Sayın Fehmi Rasim Çelik, Din Öğretimi Genel Müdürü Sayın Mehmet Nezir Gül’ü ziyaret ederek ilçemizde yapacağımız proje okullarımız konusunda istişarelerde bulunduk. Ayrıca Mecliste bulunan milletvekillerimiz Sayın Emine Zeybek ve Sayın Cemil Yaman’ı ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Daha sonra İlçe Yöneticilerimizle birlikte Kavaklı mahallemizde taziye ve geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunduk. İstişare kurulu üyelerimizle buluşmalarımız da devam ediyor.

14 Mart Tıp Bayramında ziyaretlerde bulunduk

14 Mart Tıp Bayramı’na istinaden Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer ile birlikte, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, mesai gözetmeksizin fedakârca çalışan birbirinden değerli sağlık çalışanlarımızı ve Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Sayın Dt.Mustafa Aydınalp’i, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Dr.Sertan Acar’ı ve Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Sayın Dr.Yusuf Çolular’ı ziyaret ettik.

Ve bu hafta Çanakkale Destanımızın yıl dönümü 18 Mart’ta 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışının heyecanını yaşıyoruz. Böylelikle bir büyük hizmeti daha kullanıma açmış olacak, Çanakkale boğazını birbirine bağlayacağız. Bu büyük eserleri halkımızın hizmetine sunmamıza yardım eden Rabbimize hamd ediyoruz. Necip milletimize en refah, en güvenli, en ayrıcalıklı yaşam şartlarını sunmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)