Coşkun Otel’in Hissedarları

Coşkun Otel binası hissedarlarından açıklama geldi.

3 Eylül tarihinde Coşkun Otel binasının kentsel dönüşüm kararı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylanmıştı.  Coşkun Otel hissedarlarının konu hakkında açıklama yapacağını duyurmuştuk.

İşte Coşkun Otel binası hissedarlarından yapılan açıklama;

1975 Yılında yapımına başlanan, 1977 yılında iskana açılan, Gölcük’ün  en yüksek, Kocaeli’nin en yüksek katlı birkaç binasından biri olan Eski Coşkun Otel bina hissedarlarının, Kocaeli  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yapılmış kentsel dönüşüm müracaatı onaylandı. Böylece Kocaeli’de 1999 depreminden beri kentsel dönüşüm yasası çerçevesinde yenilenmesi talep edilen en yüksek katlı bina oldu.

Kat malikleri olarak  Kocaeli ilinde bir ilke imza atmış bulunmaktayız.

Bugüne kadar Kocaeli’nde tek katlı veya en fazla zemin+2 katlı binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenilendi. Bu yenilemelerde amaç kentsel dönüşümün sağladığı avantajlardan faydalanmaktı. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan bu binalar, yıkılan binalardan daha yüksek katlı olmaları ve geneli bahçeli kargir ev niteliğinde ki 1960’lı yıllardan kalma binalardı.

Kocaeli genelinde ve özellikle depremin en çok etkilemiş olduğu Gölcük ilçesinde, vatandaşların yüksek katlı binalarını kentsel dönüşümle yenileyememesindeki en büyük problem ise mevcut imarda eskisine göre çok daha az kat ve yoğunluk verilmesidir.

Kocaeli büyük şehir belediyesinin yerinde dönüşüm kapsamında deprem öncesi binalara imar mevzuatına uygun bir şekilde aynı kat yüksekliğinde yeni bina yapılmasına olanak sağlayan bir düzenleme üzerinde bir süredir çalışmaktadır. Hatta bu konuyla ilgili duyarlı davranarak Kocaeli Ticaret Odası ve sivil toplum kuruluşları ile istişareler yaparak konuyla ilgili ortak bir çözüm noktasına da gelmiştir.

Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanımız Sayın Dr. Tahir Büyükakın’ın da deprem bölgesi olmamız ayrıca yaklaşan İstanbul depremini  göz önünde bulundurarak ilimizde kalıcı eserler bırakabilmek adına, yerinde yapılacak dönüşümleri başlatacağına olan inancımız tamdır.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

43 − = 36