ÇOCUKLARINI ÖLDÜREN EŞ İÇİN MERHAMET DİLEDİ

ABD’de 5 çocuğunu öldürmekle yargılanan katil baba Timothy Jones Jr geçtiğimiz salı günü tekrar mahkemeye çıktı.

Güney Karolina eyaletinde görülen duruşmada 37 yaşındaki cani babanın eski eşi ve 5 çocuğun annesi Amber Kyzer de vardı. Çocuklarının nasıl öldürüldüğüne dair görüntüleri bir önceki duruşmada gören acılı anne Amber Kyzer, “Çocuklarımın neler yaşadığını ve nelere katlandıklarını biliyorum. Bir anne olarak, Timothy’nin yüzünü parçalayabilseydim bunu yapardım” dedi.
Acılı anne Amber Kyzer’in duruşmayı izleyen ve idam ya da ömür boyu hapis cezası kararı verecek olan jüriye söyledikleri herkesi şaşırttı. Zaman zaman kocasının elektrikli sandalyede idam edilmesini istediğini belirten anne Amber Kyzer, yine de eski kocasının idam edilmesine karşı olduğunu söyledi. Zaman zaman kocasının elektrikli sandalyede idam edilmesini istediğini belirten anne Amber Kyzer, yine de eski kocasının idam edilmesine karşı olduğunu söyledi.
Acılı anne yine de jürinin vereceği karara saygı duyacağını ifade etti. Mahkeme jürisi karar duruşması boyunca cani babanın idam edilip edilmeyeceğine karar verecek.
Cani baba Timothy Jones Jr’ın ceza duruşmasının birkaç gün sürmesi bekleniyor.
2004 yılında evlenen çift, cani baba Timothy’nin bir süre sonra aşırı muhafazakar fikirleri ve kadınları ikinci sınıf gördüğüne dair söylemlerini sıklaştırmasıyla sıkıntılar yaşamaya başlamıştı. Bilgisayar mühendisi olan Timothy’den şiddetli geçimsizlik sebebiyle ayrılma kararı alan Amber Kyzer, bu süreçte manevi yönden yıprandı.
9 yıl evli kalan çiftin çocuklarının velayeti mahkeme kararı ile yılda 80 bin dolar gelir elde eden baba Timothy’e verilmişti.
Anne Amber Kyzer çocuklarını haftada bir defa görüyordu. 28 Ağustos 2014’te oğlu ile konuşmak için Timothy’i arayan Amber Kyzer, oğlunun ağladığını duydu ve Timothy’e neler olup bittiğini sordu. Timothy ise Amber Kyzer’a bağrarak telefonu yüzüne kapattı. Olaydan günler sonra çocuklar ölü olarak bulundu. Timothy Jones Jr ilk cinayetin ardından sekiz yaşındaki Merah ve yedi yaşındaki Elias’ı elleriyle, iki yaşındaki Gabriel’i ve bir yaşındaki oğlu Abigail’i kemerle boğarak öldürmüştü.
Beş çocuğu öldüren Timothy Jones Jr, çocukların cansız bedenlerini plastik poşetlere sarmış, SUV tipi bir araca yüklemiş ve dokuz günün ardından dağlık bir araziye bırakmıştı.
Çocuklarının cansız bedenlerini dağlık araziye bırakan cani baba Timothy Jones Jr, polis kontrol noktasında polislerin, araçtan gelen ağır kokuyu fark etmesi sonucu tutuklanmıştı.
Timothy Jones Jr, oğlu Nahtahn’ı öldürmediğini, oğluna prizi tamir etmesini söylediğini ve birkaç saat sonra oğlunu ölü olarak bulduğunu belirtse de otopsi raporunda Nahtahn’ın şiddet sebebiyle öldüğü tespit edilmişti.
6 Haziran’dan görülen bir önceki duruşma sırasında Timothy Jones Jr’ın çocuklarını katlettiği görüntüler, cani babanın idam edilip edilmeyeceğine karar verecek olan mahkeme jürisine gösterilmişti.
Güney Karolina eyaletinde görülen duruşmada savcılar jüriye, çocuklarına yaptıkları için Timothy Jones Jr’ın ölümü hak ettiğini tavsiyesinde bulunmuştu.
Ağustos 2014’te gerçekleşen olayın detaylarını araştıran patoloji uzmanı da mahkemeye çağrılmıştı.
Olayı soruşturan müfettişlerden biri beş çocuğun cesedinin çöp torbalarına konulduğu görüntüleri jüriye göstermişti.
Dehşete düşüren fotoğrafları gören jüri üyelerinden biri göz yaşlarını tutamamış ve hıçkırarak ağlamaya başlamıştı.

KAYNAK : HÜRRİYET

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 7