ÇOCUKLARI ÇALIŞTIRMAYIN, ONLARIN YERİ OKUL!

Adil bir yaşam sürebilmeleri için öğreteceğimiz temel değerlerden biri de HAKLARI olduğu. Çocuk ancak HAKLARINA saygı gösterilirse ileride başkalarının haklarına saygı gösterebilecektir. İlçemizin güzide okullarından Barbaros İlkokulu yaptıkları etkinliklerle hem dikkat çektiler hem de empati kurarak güzel bir etkinliğe imza attılar.

Evrensel bir konu olan çocuk haklarının çocukların ve her yaştan insanın kavraması için başlatılan ve bir e Twinningprojesi olan  ‘’ ÇOCUĞUM HAKLI’YIM ‘’ Projesi bu ayki konusu olan  ‘’Çocukların Çalıştırılmama Hakkı’’ ile ilgili yaptığı çalışmalarla gündem oluşturdular.

Evrensel bir sorun olan çocuk işçiliği konusunda proje kurucularından ilçemiz Barbaros İlkokulu Müdür Yardımcısı Tuba Akyüz ve Mersin / Mut Sakız İlkokulu Müdür Yardımcısı Fatma Eren  Şenol  ile proje ortakları Adana / Yüreğir Kadıköy İlkokul Öğretmeni Gülsüm Karaman, ilçemiz Barbaros İlkokulu Öğretmenleri Nevin Önez , Mehmet Tuzcu; ilçemiz İhsaniye İlkokulu Öğretmenleri Elif Bir , Gaye Sakızlıgil , Canan Can Arslan ; ilçemiz Şehit Bülent Albayrak İlkokulu Öğretmeni Fatma Başak Temur ve ilçemiz Ulaşlı Nuri Bermek İlkokulu Öğretmeni Tülay Yılmaz Önhon öğrencileri ve ailelerinin de desteği ile çeşitli etkinlikler yaptılar. Çeşitli şekillerde çalıştırılan çocukların durumlarına dikkat çekmek için öğrencilerin empati kurmalarını sağlayarak sloganlarla duygularını ifade ettikleri bir etkinlik gerçekleştirdiler.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

41 − = 37