ÇEVREYE ÖNEM VERİYORUZ

Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Serdar Kaman, geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında  çevreyle ilgili konuştu.

İYİ Parti ve CHP ortak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Serdar Kaman yaptığı basın toplantısında çevreye çok önem verdiklerini belirterek “Çevreci olarak halk sağlığına önem veriyoruz. Göreve gelmemiz halinde önceliğimiz çevre kirliliğini en aza indirip bertaraf etmektir.” dedi.

BÜTÜN SANAYİ TESİSLERİNE ATIK BERTARAF SİSTEMİ KURUCAĞIZ

Kaman yaptığı açıklamada ”Seçim kampanyası çerçevesinde İzmit programımız olduğu günlerde sizinle bir araya gelerek basın toplantılarımızı mutad devam ettiriyoruz. Seçim halkın huzuruna çıkmaktır. İktidarlar geçmişte yaptıklarının hesabını seçim sandıklarında verir muhalefet ise projelerini anlatarak seçimde vatandaştan oy ister.

Bugünki konumuz çevre kirliliği en bariz konu ise Dilovasında sanayi atıkları; Dilovasında bir araştırma yapıldı. Dilovasında kirlilik var mı ? varsa  ne derece ayrıca  başka ilçeyide kirletmişmidir diye;  Kandıra ilçesini gündeme almış ve Kandıra’da anne sütünden dolayı yeni doğan bebeklerimizde ağır metal varmı diye incelemeye alınmış.

İnceleme sürecinde 56 anneye süt örneği alınıyor ve yaşadığı ortamdan hava örneği ve çocuk dışkısından örnekler alınıyor ve Tübitak’a yollanıyor. Araştırma tamamlanıp değerlere bakıldığında hava kirliliği Dilovasında 6 kat yüksek  çıkıyor, Kandıra’da ise 2.7 kat çıkıyor. Anne sütleri ve Çocukların büyük dışkılarında da ağır metal olduğu ortaya çıkıyor. Dilovası sadece kendi bölgesini değil 60 Km uzaklıktaki Kandıra’yı bile etkiliyor. Dilovasının hava kirliliği çevre ilçeleride kirletiyor bizlerde zehirleniyoruz.

İncelemeyi başlatan ve tamamlayan Profesör, Anne sütünde ve dışkıda ağır metal çıkınca çıkınca bir açıklama yapıyor, ardından Büyükşehir belediye başkanı bir açıklama yaparak  bu profösöre Şarlatan demişti. Sn. Karaosmanoğlu bu hakaretten dolayı 3 bin tl ceza aldı.

Bugün çevre kirliliği devam ediyor mu? evet  halen devam ediyor. burada vurgulamak istediğimiz olgu annenin ak sütüne zehir katıldığıdır.

Sonra biz çevreciyiz deyip uçak kiraladırlar sonra havadan bakarak kontrol ettiler. bizde diyoruzki uçakla havadan bakarak hava temizlenmiyor.

Sanayicilerin atık tesisleriyle hava temizliği sağlanması gerekirken onlar para almayı tercih ettiler. Sanayilerin atığını temizliyecek tesisler yapılmalıydı. Peki ne yapıldı Şatafattan vazgeçemediler ve o atık tesislerine para bulamadılar. Türkiye’nin en borçlu belediyesi olarak o atık tesislerini kuramadılar. Peki yerine ne yaptılar Seka Parkta lale diktiler.”  dedi.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

77 − = 69