Ceva Lojistik, Kadını hayatla, yaşamla birleştiriyor!

Kocaeli coğrafyasında, Marmara’nın incisi Gölcük’ten,  sizlerle paylaşmaktan gurur duyduğumuz bir haberle sizlerleyiz. Evde anne, eş, kardeş, evlat; çalışma hayatında ise el attığı her işte başarı sağlayan kadınlar, hayatın olağan akışı içinde eşit hak ve özgürlüklere sahip olabilmek adına mücadele etmeye devam ediyor. “Kadın isterse her şeyi yapacak güce sahiptir” diyen 2 güçlü kadınla tanıştıracağız sizleri.
Biz bu örnek teşkil edecek hikâyeye dev kuruluş Ceva’da rastlıyoruz.
Buyrun beraber dinleyelim. Çiğdem Alkan ile başlıyoruz;

 7 aydır Gölcük’te  Ceva Lojistik’te  tır şoförlüğü yapan Çiğdem Alkan “Kadın isterse her şeyi yapar” diyor. Evet bu sloganın bir çok hikayesi var aslında  dünyanın dört bir yanında. Bugün Kocaeli’de, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde dünyanın sayılı firmaları katagorisinde yerini alan Ceva Lojistik, kadına şöyle bir desteğiyle gündeme geliyor. Eşit işe,  eşit kazanç, cinsiyet ayrımı yapmaksızın bünyesinde kadınlarımıza da yer veriyor. Kadını hayatla, yaşamla  birleştiriyor!
Evde anne, eş, kardeş, evlat; çalışma hayatında ise el attığı her işte başarı sağlayan kadınlar, hayatın olağan akışı içinde eşit hak ve özgürlüklere sahip olabilmek adına mücadele etmeye devam ediyor. “Kadın isterse her şeyi yapacak güce sahiptir” diyen kadınlar evde ya da işyerinde her gün alın teri ve emekle topluma katkı sağlıyor.
Ceva Lojistik’te tır şoförlüğü yapan Çiğdem Alkan 47 yaşında. İşe başlayabilmesi öyle kolay olmayan Alkan, tam 6 yıllık bir mücadelede sonrası tır şoförü olarak işe başlıyor. Çiğdem Alkan, Ceva Lojistik’te Ford Otosan fabrikasında üretilen araçların sevkiyatlarını yapıyor. Tır şoförü olmak için verdiği mücadele ise taktire şayan.
Alkan ön lisans mezunu,
3 çocuk annesi,
Tır Şoförlüğü aile mesleği,
Babası, kardeşi, dayısı da tır şoförü,
Kendisinin de her zaman büyük araç kullanmaya bir isteğinin olduğunu belirten Alkan şöyle anlatıyor;  “Kocaeli’ye geldiğimde kardeşim “Otobüs ehliyeti alacağına tır ehliyeti alsaydın” dedi. İşte bu cümle ile gelişiyor her şey. Alkan; “ Fikir bana çok uygun geldi. İlgi duyduğum bir şeydi. Fakat Dayım bu fikre karşı çıktı. Hayır, sen yapamazsın demişti. Cevabım sen yapıyorsan ben de yaparım oldu.  Sonra ki gün ehliyet kursu için bilgi aldım ve  Körfez’de gittim ve kursa yazıldım. Gerekli eğitimlerimi aldım.  İlk ehliyet sınavımda geçtim ve ehliyetimi aldım.Ehliyetimi alır almaz iş başvurularına başladım. Tüm ilanları aradım. Aradığımda çok ilginç sorularla karşılaştım. Bir kadının tır sürebileceğine inanmayan çoktu.  Bizimle dalga mı geçiyorsunuz diyenler bile oldu. SRC belgesi, psikoteknik belgesi istediler hepsi var dedim. Tüm istenilen belgeler olunca kadın şoför almıyoruz diyenler oldu. Hatta artık o kadar ilginç hale geldi ki başvurular karşılıklı espriler yaparak gülüyorduk. Tüm olumsuz görüşmelere rağmen kesinlikle vazgeçmedim”
5, 6 YIL İŞ ARADIM
Yaklaşık 7 ay önce bir ilan gördüm ve hemen aradım. “Soft Lojistik” firmasının ilanıydı. Telefonu şu anda bizim şefimiz olan Ramazan Fil açtı. Gelin görüşelim dedi. Çok şaşırdım, duymayı beklediğim bir cevap değildi.  5-6 yıl binlerce ilan aradım. Daha sonra Soft Lojistik’e geldim. Ramazan bey hemen bana deneme sürüşü yaptırdı. ‘Sen bu işi yaparsın’ diyerek bana cesaret ve güç verdi. Bu cesaret ve destekle işe başladım.
İşe başladıktan sonra hem çalışma arkadaşlarım, hem beni tır başında görenler çok güzel tepkiler verdiler. El sallayanlar, el hareketleri ile takdir edenler, Helal olsun sana  diyenler. Bu tepkiler beni daha da güçlendiriyor.  Bana çok saygı gösteriliyor. Hatta her zaman öncelik de veriliyor. Ford fabrikasına ilk gittiğimde giriş kartını uzattığımda güvenlikteki arkadaşlar ojeli parmakları görünce çok şaşırmışlardı. Hepsi bana çok saygılı ve çok yardımcı oluyor.
Ailem benimle gurur duyuyor. Babam beni gördüğünde kız tırcı ne haber diyor. Babam ve erkek kardeşim yurt dışı çalışıyorlar. Kadınlar her şeyin en güzelini yapar. Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Kadın arkadaşlarım da benimle gurur duyuyor ve bana her zaman güç veriyorlar.  İş iştir. Kadınlar isterse her işi yapabilirler. Yeter ki biz kadınlar bize dayatılan her şeyi kabul etmeyelim ve kendimize inanalım. Ben kendime inandım ve bugün burada tır şoförüyüm” ifadelerini kullandı.
KADINLARA KAPIMIZ HEP AÇIK
 Ceva Lojistik’in Müdürü Malik Hacıoğlu; “Her kadın yeni bir dünyadır. Kadın toplumun mayasıdır, evinin ve ailesinin temel taşıdır. Unutmayalım ki bizler bu ülkenin kurtuluşu için evindeki tek yorganını cepheye taşıdığı mermisine saran Nene Hatunların torunlarıyız. Kadınlarımızın kendilerine güvenmelerini, her işi başarabileceklerine dair inançlarını kaybetmemelerini tavsiye ederim. Biz Kadınlarımızın sosyal hayat içerisinde aktif bir şekilde yer alması gerektiğini düşünüyoruz.
 İşte biz bu düşüncelerimizle daha da kadın istihdamı edebileceğimizi buradan duyurabiliriz. Traktör şoförü olarak 4 kadını, tır şoförlüğünde ise talep eden kadınları da istihdam edebileceğimizi duyurabiliriz” ifadelerini kullandı.
Ceva Lojistik’in Müdürü Malik Hacıoğlu, sosyal sorumluluktan öte kadınların hayatın her alanında var olmaya haklarının olduğunu ve bu noktada hiç tereddüt etmeden kadın istihdamına öncelik verdiklerinin altını çiziyor.

 

 RABİA EFE İSE TRAKTÖR KULLANIYOR

Ford Gölcük ve Yeniköy fabrikası arasında araç gövdelerini traktörle taşıyan Rabia Efe, kadınların asla sevdikleri işten vazgeçmemelerini ve o işi yapmak için mücadele etmelerini istedi

Raiba Efe, Ceva Lojistik’te Ford Gölcük ve Yeniköy fabrikalarının arasında araç gövdelerini traktöre taşıyor. Şöyle anlatıyor Efe; Traktör başında görüp şaşıranlar oluyor tabi, şimdi artık o şaşkınlığın yerini saygı aldı. İnsanlar inanılmaz saygı gösteriyorlar. En büyük destekçim ailemdi.  Bana çok destek verdiler.  Sen bu işi yaparsın diyerek beni hep yüreklendirdiler.  Kadınların gerçekten isterse ne yapacaklarını biz ortaya koyuyoruz. Korkmuyoruz ve sevdiğimiz işi yapıyoruz. “Bir kadın isterse her şeyi yapar mesajını veriyoruz”  İfadelerini kullandı. Son olarak ta Rabia Efe,  takdir edildikçe çalışma azminin arttığını sözlerine ekledi.

Evet bu 2 güçlü ve azimli kadın,  iş yerlerinde kendilerine en çok destek olan ve cesaretlendiren yöneticileri Ramazan Fil’e teşekkür ettiler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 2