Büyükşehir’in 22 yeni otobüsü seferlere başladı

28 Şubat 2022

Pazartesi

                               

UlaşımPark’ın sıfır kilometre otobüslerinden 22 tanesi farklı hatlarda seferlerine başladı

 

Büyükşehir’in 22 yeni otobüsü seferlere başladı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz sermayesi ile satın aldığı 18 m uzunluğunda olan 36 körüklü otobüsten 22 tanesi bugün seferlerine başladı. UlaşımPark tarafından işletmesi gerçekleştirilecek yeni otobüsler karma hatlarda hizmet sağlayacak.

 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN DUYURDU

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın sosyal medya hesaplarından duyurulan otobüsler, hafta başından itibaren Kocaeli caddelerinde yol alacak. Başkan Büyükakın sosyal medya hesaplarından otobüsleri, ‘’Kendi öz kaynaklarımızla aldığımız otobüslerden 22 tanesi daha yarın mesaiye başlıyor’’ notuyla paylaşım yaparak duyurdu. Kısa zamanda çok fazla beğeni ve paylaşım alan görüntüler vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

 

TAMAMI ÇEVRE DOSTU

Sefere başlayan otobüslerin tamamı çevre dostu. Karma hatlarda çalışacak olan 18 m körüklü otobüsler vatandaşları gitmek istediği yere konforlu bir şekilde ulaştıracak. CNG doğalgaz sistemli olan otobüsler hem maliyetten tasarruf sağlıyor hem de çevreye zarar vermiyor.

 

ENGELLİ ERİŞİMİNE UYGUN

Sefere başlayacak otobüslerin tamamı engelli erişimine uygun. Alçak tabanlı olan otobüsler engelli vatandaşların rahatlıkla seyahat edeceği şekilde tasarlandı. Sesli uyarı sistemi, engelli koltukları ve engelli tekerlekli sandalye bölümü ile vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracak.

 

18 METRE UZUNLUĞUNDA

Sefere başlayacak otobüslerin uzunluğu da dikkat çekti. 22 otobüsün tamamı 18 metre uzunluğunda körüklü araçlar. Vatandaşların daha rahat seyahat edeceği otobüsler genellikle uzun mesafelerde kullanılacak. Otobüslerin yolcu taşıma kapasiteleri de geniş. 114 ayakta ve 36 oturan olmak üzere toplamda 150 yolcu kişiyi aynı anda ulaştırabilecek.

 

5 YIL GARANTİLİ

5 Yıl garanti kapsamında olacak otobüslerin herhangi bir arıza durumunda satın alınan firma tarafından onarılacağı bilgisi de aktarıldı. 5 yıl boyunca olası arıza durumunda onarım ücreti ödenmeyecek.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 2