BÜYÜKAKIN; SEL GİDER KUM KALIR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyakakın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda başkanlık makamından gelen 13 madde ile birlikte 109 gündem maddesi üzerinde görüşme yapıldı. CHP’lilerin Ekrem İmamoğlu için Saraçhane’de yapılacak mitinge katılmak üzere İstanbul’a gitmesi üzerine meclis sadece 5 dakika sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Millet İttifakı adına söz alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yargı kararı ile ilgili grubu adına değerlendirme yaptı.  Taşdemir, “Yargı bağımsız değil. İktidar seçimlerde önümüze geçemeyeceği için bizi yargı eliyle engellemek istiyor demişti Sayın Erdoğan. Dünün mağdurları bugün yeni mağdurlar yaratıyor. Bu nedenle bizler buradan çıkıp adaletsizliğe karşı duracağız. Kocaeli meclisine tepki gösteriyoruz. İstanbul’da yaşanan hukuksuzluğa karşıdır. Buradan çıkmamız meclisimize karşı bir tepki değildir. Burada durmaktansa orada hukuksuzluğa karşı olmak için gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklama sonrası konu  ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Henüz yargılama bitmedi. Yargılamanın tamamlanması için kesin kararın çıkması gerekiyor. Henüz yargılama bitmemiş bir konuda yargılama bitmiş gibi bir çıkarım yapmak bana çok mantıklı gelmiyor. Kesin hüküm açıklandığında bu şahsi kanaatimdir, partimle veya KBB makamıyla alakalı değildir. Kanaatim davanın beraat ile sonuçlanacağıdır. Yorgan gidip kavga bittiğinde göreceksiniz aslında her şeyin güzel olmadığını, asıl olanın genel başkanınızın imamın kayığına bindirildiğini göreceksiniz. Zaman kimin doğru olduğunu gösterecek. İnanılmaz bir algı seli var. Sel gidip kum kaldığında aslında bir yargılanma olmadığını göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 1 =