Büyükakın, “Kültürel miraslarımızı gelecek kuşaklara aktaracağız”

“Tarihimize ve kültürümüze hep birlikte sahip çıkacağız” diyen Başkan Büyükakın, “Kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak içinde her türlü adımları STK’larımızla birlikte atacağız” ifadelerini sarf etti.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kafkas Kültür Derneği Başkanı Erdal Çatan ve Akçakoca Akıncılar Ocağı Geleneksel Okçuluk Kulübü Başkanı Bahaddin Buksu ile beraberinde ki heyetleri makamında konuk etti. Sivil Toplum Kuruluşlarının ülkemiz ve şehrimiz adına yapacağı çok önemli hizmetler olduğunu dile getiren Başkan Büyükakın, “STK’lar ile birlikte şehrimizde gönüllülerimizin oluşturduğu hizmetler, sanattan tarihe, gençlikten kadına, sosyal yardımlardan engelli hizmetlerine, spordan kültürel çalışmalara kadar çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Büyükşehir Belediyesi olarak STK’larımızın öncülüğünde her türlü doğru ve faydalı projelere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

“TARİHİMİZE VE KÜLTÜRÜMÜZE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

İlk olarak Kafkas Kültür Derneği Başkanı Erdal Çatan ve yönetimiyle görüş alışverişi yapan Başkan Büyükakın, derneğin faaliyetleri arasında olan olan Folklor, dil kursları ve müzik aletleri kurslarına Pandemi kurallarına riayet ederek Nisan ayından itibaren kaldıkları yerden tekrar başlanacağı bilgisini aldı. 21 Mayıs 1864 Büyük Çerkes sürgünü ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra Karaağaç ve Babalı köylerinde yapacağı Anıtlar hakkında konuklarına bilgi aktaran Başkan Büyükakın, “Tarihimize ve kültürümüze hep birlikte sahip çıkacağız. O günleri unutmadan gençlerimize de o günlerin nasıl olduğunu hep birlikte anlatacağız. Tarih ve kültür alanında hepimizin büyük sorumluluğu var. Kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak içinde her türlü adımları STK’larımızla birlikte atacağız. Durmadan, yorulmadan, dün, bugün ve her daim çok önemli bulduğum kültürel miraslarımızı gelecek kuşaklara aktaracağız” ifadelerini sarf etti.

“NESİLLERE AKTARILMASINDA Kİ ÇABANIZI TAKDİR EDİYORUM”

“Kültürün bir toplumu diğer toplumlardan farklı kılan, geçmişten beri değişerek devam eden, kendine özgü, sanatı, inançları, örf ve adetleri, anlayış ve davranışları ile onun kimliğini oluşturan yaşayış ve düşünüş tarzıdır” diyerek sürdürülen görüşmelerde Akçakoca Akıncılar Ocağı Geleneksel Okçuluk Kulübü yönetimini konuk eden Başkan Büyükakın, “Geçmişten gelen geleneksel okçuluğun bugün kü ve gelecek nesillere aktarılmasında ki çabanızı takdir ediyorum. Bizim engin medeniyetimizin en zengin özelliklerinden birisidir. Bu yönde ki çabanız için Bahaddin Buksu ve sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Çocuklardan gençlere, kadınlardan engelli bireylere kadar geleneksel okçuluğa ilgi duyan her vatandaşa hizmet edeceklerini belirten Buksu, “Tüm hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Bu nedenle Kocaeli’ne hizmet etmek için yoğun bir çabamız var” ifadelerini sarf etti.

“BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

“Geleneksel Okçuluğunu milli ve manevi değerleri ile ulusal ve uluslararası seviyede tanıtmak” yola çıktıklarını da sözlerine ekleyen Buksu, “Geleneksel Okçuluğu yaygınlaştırmak, yeni nesillere aktarmak ve gelecekteki okçuluk faaliyetlerini güvence altına almak için yoğun bir şekilde çalışmalarımıza başladık. İnşallah kentimizde geleneksel okçuluğu yaygınlaştıracak, toplumumuzun güvence altında tutacak nesillere daha sağlıklı ve aktif olarak sportif faaliyetlere katılmasını sağlamak ve uluslararası yarışmalara başarılı sporcular yetiştirmek için çok çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı. Ziyaretler yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

67 − = 60