Büyükakın: Dünya’nın geleceği kadınların elinde

Hayat öyküleriyle insanlara ilham veren kadınlarla bir araya gelen Başkan Büyükakın, “Türkiye’nin geleceği de, bu şehrin geleceği de, dünyanın geleceği de kadınların elinde” dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Anne Şehir Sağlıklı Yaşam programında hayat öyküleriyle insanlara ilham veren katılımcılar ile bir araya geldi. Anne Şehir Sağlıklı Yaşam programı kapsamında ilki İzmit Antikkapı’da gerçekleşen etkinliğe katılarak, hayat öyküleriyle insanlara ilham veren katılımcıların hikâyelerini dinleyen Başkan Büyükakın, Anne Şehir projesinin başarısının her geçen gün daha da belirginleştiğini ifade ederek, ”Projemizin topluma kattığı olumlu etkiler, doğru yolda ilerlediğimizi bir kez daha kanıtlıyor’’ dedi.

 

 “HAYIRLI BİR İŞ YAPTIĞIMIZI ANLIYORUZ”

Yoğun katılım ile gerçekleşen programda konuşan Başkan Büyükakın, “Konuğumuz Hülya Hanım, ‘Arınıyoruz’ dedi. Buraya geldiğimizde spor yapmanın sağladığı bir avantaj var ama onun dışında bir arada bulunmanın, insanlarla ilişkide olmanın getirdiği, o katıldığınız ortamın size sağladığı başka faydalarda var. Gerçekten bir anlamda da arınma var. Başka hikâyeler de var. Hastalığımın ilerlemesi durdu diye öğrendim dedi bir başka hanımefendi. Gerçekten onu söylerken böyle sevinçle, hüzün yüzünde gitti geldi. Hem hüzünlüydü hem sevinçliydi. Aynı duyguları aynı anda yaşamak böyle bir şey. Sizi dinlerken yüzünüzde aynı anda bütün o hüznü endişeyi mutluluğu neşeyi hepsini gördüm. Yaptığımız işin ne kadar hayırlı bir iş olduğunu Anne Şehir programı kapsamında yaptığımız bütün etkinliklerde fark ediyorum. Yani yüzünüz gülüyor, gözleriniz gülüyor, burada olmaktan keyiflisiniz. Demek ki hayırlı bir iş yapıyoruz. Karagöz hanımefendi de, yeniden doğmak olarak niteledi. Yeniden doğmuş gibi hissediyoruz. Ayşe kardeşimiz de, ‘4 ayda 15 kilo verdim’ dedi.  Yani gerçekten muhteşem bir şey” ifadelerini kullandı.

 

“DÜNYA’NIN GELECEĞİ KADINLARIN ELLERİNDE”

Başkan Büyükakın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Ana başka bir kavram. Mesela biz yurdumuza da ne diyoruz, Anavatan diyoruz. Niye baba vatan demiyoruz.  Çünkü ana, analık başka bir anlam ifade ediyor. Kadınlar ana olduğunda erkeği adam edebiliyorlar. Onun için Türkiye’nin geleceği de, bu şehrin geleceği de, dünyanın geleceği de aslında sizin elinizde.  Çünkü çocuğu terbiye eden, hak hukuk öğreten, kul hakkı öğreten, ahlak öğreten, değer öğreten anne.  Bakın insanları eğitebiliyorsunuz, terbiye edebiliyorsunuz, terbiyeyi bir de okutabiliyorsunuz. 2 tane farklı şey var. Okuttunuz, okula yolladınız en güzel okullarda okuttunuz, ama terbiye edemediniz. Ahlakı yok, kırmızı çizgisi yok. Bir şeyi elde etmek için yapamayacağı hiçbir şey yok. O insan okudukça daha tehlikeli olur inanın bana. O insan okumayı da öğrendiklerinden dolayı bu dünya için, bu şehir için, bu toplum için daha büyük tehlike arz eder.”

 

“SİZLER MUTLUYSANIZ, AİLENİZDE MUTLU OLACAK”

“Yine ilk konuşmacı dedi ki, merhamet başka bir şeydir. Merhameti öğreniyoruz. Merhameti çocuklarımıza öğrettiğimizde bu dünya yine bambaşka bir yer oluyor. Sizden bu programlara sahip çıkmanızı istiyoruz. Zaten biz de güzellikleri gördükçe programlarımızı yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Siz gelmeye devam edin biz programlarımızı çoğaltmaya devam edelim. Sizden beklentimiz de var. Bu topluma değerleri olan, bu millete, bu bayrağa sıkı sıkıya bağlı hayırlı evlatlar yetiştiriyoruz. Siz bunu yaptığınızda burası daha da güzel olacak. Ama bu programın ana merkezinde sizlerin mutluluğu var. Sizler mutlu olduğunuzda çocuklarınız ve ailenizde mutlu olacak.”

 

KADIN, ÇOCUK VE AİLE HİZMETLERİ

2017 yılında hayata geçen Anne Şehir sağlıklı yaşam projesi il genelinde bulunan Anne Şehir Merkezlerinde kadınların yönetimde temsili, şehrin ekonomik, sosyal-kültürel yaşama daha aktif katılımı için fiziksel aktivite (step-aerobik, pilates, zumba, sağlıklı yaşam yürüyüşleri ve ileri yaş egzersizleri), rekreaktif faaliyetler, eğitim hizmeti, okul öncesi sınıflar, yetişkin atölyeleri, çocuk gelişim atölyeleri, atlı biniş eğitimleri, diyetisyen ve fizyoterapist hizmeti vermek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Merkezlerde bulunan okul öncesi sınıflar ile anneler gün içerisinde etkinliklere katılırken, çocuklar da sınıflarda uzman eğitmenler tarafından okul öncesi eğitimi ile destekleniyor. Bununla birlikte şehrin merkezinde bulunan bebek bakım kabininde bebeklerin ve çocukların öz bakım ihtiyaçlarının ebeveynleri tarafından karşılanması sağlanıyor. Bu hizmetlerden faydalanmak isteyen vatandaşlar 0262 318 27 25 nolu telefonu arayarak bilgi edinebilirler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

56 + = 65