Büyükakın: Biz kenetlendiğimizde zalimlerin yapabileceği bir şey kalmayacak

  1. Geleneksel Yetim Dayanışma Gecesi’ne katılan Başkan Büyükakın, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değindi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İHH Kocaeli İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 11. Geleneksel Yetim Dayanışma Gecesi’ne katıldı. Kocaeli Kongre Merkezi’ne düzenlenen programa Başkan Büyükakın’ın yanı sıra İHH Kocaeli İnsani Yardım Vakfı Başkanı İsmail Yeşildal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gazze’de yaşanan soykırıma değinen Başkan Büyükakın yaptığı konuşmada, “Biz hep birlikte ayağa kalktığımızda ve bir araya geldiğimizde zalimlerin yapabileceği bir şey kalmayacak” dedi.

 

“İYİLİK ÖYLE BİR BÜYÜDÜ Kİ BU SALONA SIĞMIYOR”

  1. Geleneksel Yetim Dayanışma Gecesi’nde konuşan Başkan Büyükakın, sözlerine programa olan ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in Hadis-i Şerif’ini hatırlatan Başkan Büyükakın, “Peygamberimiz Hz. Muhammed, yetime sahip çıkanın ahirette kendisiyle iki parmağın bir arada olması gibi bir arada olacağını ifade etmiştir. İyilik öyle bir büyüyor ve yaygınlaşıyor ki bu salon size yetmiyor. İnşallah hiçbir zaman bu salona sığmayalım” şeklinde konuştu.

 

“BİZ MAZLUMUN YANINDA DURUR, YANINDA OLURUZ”

İnsanlığı kalbine açılan bir yara olan Gazze’de yaşanan soykırıma değinen Başkan Büyükakın, sözlerine şöyle devam etti; “Gazze’de yaşanan vahşette gösterilen o kısa filmlerde görüyorum, korkudan titreyen çocuklar var. Onları gördüğünüzde neler hissettiğinizi biliyorsunuz değil mi? Büyüklere sesleniyorum. Evladınız olduğunu düşünün. Sizin evladınız o korkuyla tir tir titrese ne yapardınız, ne hissederdiniz? Aslında bütün insanlığın gözünün önünde olup biten, insanlığın aşağıların aşağısına inmesi hali. Ama biz aynı anda insanlığın zirvelerin zirvesine çıktığı hali de görüyoruz. Bir tarafta aşağıların aşağısına inmiş ve hayvandan daha aşağı halde oradaki masumlara saldıranlar, diğer tarafta da Hz. İsmail’in kurban emri kendisine bildirildiğinde kayıtsız şartsız teslim oluşu gibi dimdik, İsmail gibi ayakta duranlar var. Mesele insanlık davası, mesele hak yol üzere mi olduğunuz, yoksa batılının mı yanında durduğunuz meselesi. Tıpkı Hz. İbrahim’i yakmak için harlanan ateşe ağzıyla su taşıyan karınca gibi benim ağzımla taşıdığım sudan ne olur demeyeceğiz. Önemli olan nerede durduğunuz. Biz mazlumun yanında durur, onların yanında oluruz. Ölmekten korkmayan insanları öldüremezsiniz. Sadece canlarını alırsınız, şehit edersiniz. Onlarda içtikleri şehadet şerbetiyle Allah’ın müjdesi ile müjdelenirler. ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler siz bilemezsiniz’ ayeti kerimesinin anlamına mazhar olurlar” dedi.

 

“HEP BİRLİKTE AYAĞA KALKACAĞIZ”

Konuşmasının devamında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Büyükakın, “Biz hep birlikte ayağa kalktığımızda, bir araya geldiğimizde, bir duvarın tuğlaları gibi kenetlendiğimizde, dünyanın bütün mazlum milletleri aynı şeyi yaptığında, aslında o zalimlerin yapabileceği bir şey kalmayacak. Sizler mazlumun yanında saf tutuyorsunuz. İsmail kardeşimin şahsında tüm İHH Kocaeli ve Türkiye yöneticilerini yürekten tebrik ediyorum. 400 yıl boyunca Filistin topraklarına götürdüğümüz adalet, barış ve kardeşlik gibi değerleri hem oraya hem dünyaya yeniden yayacağız. Şuan karanlığın en fazla en yoğun olduğu zamandayız. Unutmayın ki, karanlığın en koyu olduğu zaman, aydınlığın en yakın olduğu zamandır. Siz sadece yolunuzda yürümeye devam edin. Allah’ta yardımını en kısa zamanda gönderecektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 10 = 14