‘’Burası Doğu Marmara’nın Kültür Merkezi olacak’’

Kocaeli Kongre Merkezini inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; “Burası Türkiye’nin en güzel Kongre merkezi oldu” dedi.

 

Karaosmanoğlu, ‘’Burası Doğu Marmara’nın Kültür Merkezi olacak’’

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SekaPark sonunda yer alan eski Mannesman Fabrikası alanına inşa edilen Kocaeli Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Çalışmaları basın mensupları ile yerinde inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, yapının Doğu Marmara’nın Kültür Merkezi olacağının altını çizdi.

 

İLHAN BAYRAM EŞLİK ETTİ

İnceleme gezisinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na Genel Sekreter İlhan Bayram, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Ihlamur, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Ulaşım Daire Başkanı Tolga Cankaya, şube müdürleri ve şantiye sorumluları eşlik etti. Başkan Karaosmanoğlu, inşaatta gelinen son durum hakkında bilgiler aldı.

 

FABRİKA ALANINDA DÖNÜŞÜM YAPTIK

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; “Kocaeli’nde çok güzel bir kongre merkezi olacak diye vadetmiştik. Hamdolsun bugün gelinen noktada bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burası eski bir sanayi boru fabrikasıydı. Fabrikayı tamamen kaldırmadık, koruduk ve kongre merkezi şeklinde yeniden inşa ettik. Henüz bitmedi, eksikleri var, ancak kısa zaman içerisinde tamamlanarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. “ dedi.

 

TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL KONGRE MERKEZİ OLDU

Başkan Karaosmanoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; “Şehre konum olarak çok yakın bir yerde olması dolayısıyla kongre merkezimiz, çok verimli bir şekilde kullanılacak. Büyük organizasyonlar burada yapılabilecek. Burada kongre merkezi inşa etmek zor bir projeydi, çünkü bir dönüşüm projesiydi. Eski bir fabrika alanı olduğu için yeniden tasarlandı. Geldiğimiz noktada Türkiye’nin en güzel kongre merkezi oldu. Kocaeli halkımıza hayırlı olsun” dedi.

 

36 DÖNÜMLÜK KONGRE MERKEZİ

Toplamda 36 dönüm alan üzerinde planlanan kongre merkezi üç bloktan oluşuyor. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı 11 bin 700 metrekare. Büyük kongre salonu bu bloklarda yer alıyor. C bloğun ise taban alanı 2 bin 700 metrekare olurken inşaat alanı 4 bin metrekare. Projede bin 300 kişilik ana kongre merkezi, fuaye ve sergi salonları, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler yer alıyor.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

3 Bloktan oluşan Kocaeli Kongre Merkezi’nin A ve B blok mermer silim imalatına devam ediliyor. C Blokta ise nikah salonları ve koridor mermerleri kaplanıyor. Oditoryum çelik konstrüksiyon üzeri su kontratı kaplama imalatı ve tavan akustik alçıpan kaplama imalatı tamamlandı. Ekipler oditoryumun dış ahşap kaplama imalatını da sürdürüyor.

 

DUVAR AKUSTİK AHŞAP KAPLANIYOR

B Blok toplantı odaları duvar akustik ahşap kaplama imalatı devam ediyor. C Blok sınıflarda ise dış ahşap kaplama imalatı tamamlandı. A,B  ve C Blok ısıtma ve soğutma hatlarına mekanik tesisatların çekimi ve 3 blokta elektik kablolama isleri devam ediliyor. Senato odasında ise ahşap duvar ve tavan imalatları tamamlandı.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 38 = 40