‘BU SUÇSA BEN BU SUÇU İŞLEDİM’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kasım ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 CHP OLUMSUZ OY VERDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kasım ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında CHP Grubu adına konuşan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Özgür Yılmaz, -“Belirtilen projelerin yapılmasına olan inancımız, performansın hedeflenen noktaya oluşmaması 2024 yılı stratejik planının gerçekleşmeyeceğini gösteriyor. 4 yıldır vaatlerinizi başaramadınız. Görev sürecinizin bitmesine 4 ay kala vaat ettiğiniz projelerin bitmesi imkansız. 2024 yılı performans ve mali bütçesine olumsuz görüş veriyoruz” dedi.
-Yılmaz, şöyle devam etti; Daire başkanlıları hizmet binaları için kiralama yöntemini tercih etmektedir. Bu birimler, kendi binalarında hizmet veremez mi? Yaşanan ekonomik süreçte kiralama yönteminin kazançlı olmadığı kesindir.
-STK’lar için yapılan organizasyonlar sonrası kentimize sağladığı şeyler nelerdir. Bunların israf olduğu kanaati kamuoyunda oluşmaktadır.
-Sonuç olarak şimdi hasat zamanı. 4 yıldır vaatleriniz izledik. Başaramadınız. 4 ay kalmışken projelerinize baktığımızda gerçekleşme imkanı yoktur. Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı strateji planında en önemli madde kentsel dönüşüm olarak görülüyor. Ancak Kentsel dönüşüm daire Başkanlığına ayrılan pay sadece 350 milyon. 32 milyarlık bütçeden sadece 350 milyon olması dikkatimizi çekti’ dedi.
2024 yılı performans ve mali bütçesine olumsuz görüş veriyoruz” diyen Yılmaz’a,
‘VAAT DEMEK HAKSIZLIK OLUR, ÇÜNKÜ PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR’
CHP’nin hayal dediği her şeyi yaptıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu dönem iki yıl pandemi gibi büyük bir süreç yaşadık. Büyük bir deprem yaşadık. Dünyadaki ekonomik sıkıntı ihalelerin yapılmasını zorladı. Ama buna rağmen birçok şey yaptık. Muhalefet olarak eleştirilerinizi anlıyoruz ama eleştirirken somut gerçekleri de göz ardı etmemelisiniz. Devam eden projelerimizi yok saymayın, Başiskele Termal Tesis projesinin inşaatı devam ediyor. 5 yıllık dönemde teleferiğe başlamadınız demeniz haksızlık olur. Çünkü bitmek üzere. Engelli merkezleri inşaat aşamasında. Bunlara vaat demek haksızlık olur. Çayırova, Gebze, Gölcük Millet Bahçesi devam ediyor, bitecek.
‘160 BİN BİNANIN TARAMASINI ARALIK SONUNDA BİTİRECEĞİZ’
Kentsel dönüşüm ile ilgili işi bu olan bir daire kuruldu. Bu dairede bu işler tamamen takip ediliyor ve yönetiliyor. Bu projeden ibaret demek haksızlık. 1999 depreminden önce yapılan 160 binanın taraması İnşaat Mühendisleri Odası ve iki üniversitemizin uzmanlarının katılımı ile aralık ayının sonunda bitireceğiz. Sahaya girmek için bir elimizde verilerimiz olacak. 32 milyarlık bir borçlanma imkanımız olması nedeniyle kentin depreme hazırlanması için elimizde bir güç olacak. Tarama tamamlandığında bir eylem planı ile çalışacağız.
‘ÖNCE VATANDAŞLARIMIN İHTİYAÇLARINI ÖNEMSEDİM’
Belediye hizmet birimlerinin kirada olması konusuna ise, belediye binamız deprem öncesi yapılmış ve güçlendirme yapılması gereken bir bina. Güçlendirme maliyetleri binanın A bloğunun yeniden yapılması gerekiyor. Arkadaşlarımız yeniden yapalım dediler. Meclis salonu ihtiyacı ile birlikte SEKA’nın atık arıtma tesisinin üzerine endüstriyel dönüşüm ile belediye hizmet binası yapalım dedik. Ama kendi yerimi sağlamlaştırmayı değil, kendi konforumu düşünmedim,önce vatandaşlarımın ihtiyaçlarını, hizmetleri önemsedim. Yani vatandaşımı önemsedim. Bunun için belediye hizmet binasını erteledik. Belediye binasını öncelikli hale getirmeyi ahlaki bulmadım. O yüzden yapmadım. Evet bu suçsa, ben bu suçu işledim’ dedi.
‘BELEDİYEMİZİN BÜTÇE YÖNETİMİ TÜRKİYE’NİN EN İYİ YÖNETİMİ OLDUĞUNA İNANIYORUM’
Belediyenin bir kuruş vergi ve SGK borcunun olmamasının takdir edilmesini isterdik. Bunun için kapımıza haciz gelmiyor. Belediyeler Büyükşehir ne yapacak diye beklemiyor. Çünkü nereye ne yapacağımız belli. STK, ilçe belediyeleri, muhtarların ve vatandaşların talepleri karşılığında yatırım yapıyoruz. Muhalefet partisi belediyelerine az yapıyoruz demek haksızlık olur. Belediyenin bütçe yönetiminin Türkiye’nin en iyi yönetimi olduğuna inanıyorum. Hangi belediyeye ne harcama yapmışız bu da belli, her şey kayıtlı” dedi.
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 5